Cultura i Espectacles

Quatre hores de gala (i molta set)

Llarguíssima nit dels Gaudí en què el públic “cultureta” s’anava queixant per passar set i gana

Un moment de la gala de diumenge / JORDI BORRÀS (ACN)

Assistir a la gala dels premis Gaudí és emocionant. I un petit privilegi. El que no expliquen abans és la durada de l’esdeveniment! La gala d’aquest 2024 es va enfilar fins a (quasi) les quatre hores.

Però que va ser llarguíssima, ja ho sabreu els lectors que vau seguir la gala per 3Cat. Bé, o almenys ho vau intentar, perquè tenint en compte que l’endemà era un dilluns feiner… Aguantar fins passada la una de la matinada era un repte!

Ara bé, les “celebrities” que van assistir a la gala (uns 1.400 convidats) també van patir. Perquè a casa sempre pots obrir-te una bosseta de patates fregides o fer un refresc. Mentre que al Centre de Convencions Internacional de Barcelona van obligar a enretirar el menjar i la beguda, just abans que comencés la retransmissió de 3Cat. I com que la gala va durar quasi quatre hores… Tothom tenia molta set i s’anava queixant! Així que els més llestos van veure la jugada i es van anticipar, amagant alguna ampolla de vi sota la taula. Conclusió: la set ens iguala als cineastes i els comuns mortals.

I també en la descortesia: bastants espectadors van passar una mica de l’actuació de Guillem Gisbert, l’exvocalista de Manel, mantenint-se en peu i conversant en rotllanes.

Entre el públic vam veure de prop a actors com Hugo Silva. També a Itziar Ituño, que precisament vam entrevistar a Diari de Terrassa fa unes setmanes. En canvi, Laia Costa va fer campana d’una gala notòriament reivindicativa. De fet, van posar molt d’èmfasi a dir que la vetllada era un espai lliure d’abús sexual. Tant és així que fins i tot van muntar un Punt lila, com si fos una nit de dissabte de festa al carrer de la Rasa; demostrant iniciativa feminista després de l’esclat del #MeToo espanyol fa 10 dies.

A més, algunes de les guanyadores van colar reivindicació en els seus discursos, com ara l’exestudiant de l’ESCAC Estibaliz Urresola, qui va cridar a aturar els bombardejos israelians sobre la població de Gaza.

Les presentadores van ser Ana Polo i Maria Rovira, dues còmiques que a Terrassa vam veure l’estiu de 2022 al festival Límbic. I entre els assistents no van faltar polítics com Jaume Collboni, alcalde de Barcelona; el ministre de Cultura Ernest Urtasun; i el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Quatre hores de gala (i molta set)
To Top