Esports

Gran victòria de Berta Abellan al Palau Sant Jordi

La pilot terrassenca Berta Abellan va començar la temporada “indoor” amb una excel·lent victòria al Palau Sant Jordi, superant per tres penalitzacions Emma Bristow

Berta Abellan, al graó més alt del podi després d’imposar-se en categoria femenina

Era la seva assignatura pendent i la va aprovar amb nota diumenge al Palau Sant Jordi de Barcelona. La pilot terrassenca de 24 anys de l’equip Scorpa Berta Abellan es va proclamar guanyadora de la quarta edició de la Women’s Trophy. Gràcies a una gran actuació, va poder trencar el domini de la britànica i nou vegades campiona del món a l’aire lliure Emma Bristow.

Berta Abellan va efectuar una brillant actuació i va comptar en tot moment amb el suport d’un Palau Sant Jordi completament entregat davant les evolucions de la terrassenca.

Abellan va cedir només quatre punts de penalització en les cinc zones (0+1+3+0+0), mentre que Bristow va equivocar-se a la quarta i va acabar amb set punts de penalització, tres més que la terrassenca. Va completar el podi la pilot italiana Andrea Sofia Rabino amb vuit penalitzacions, una més que la campiona del món.

Emma Bristow, autèntica bèstia negra de la terrassenca en les competicions a l’aire lliure, partia com a gran favorita en aquesta prova “indoor” barcelonina. No en va, s’havia proclamat guanyadora en les tres edicions anteriors.

Pel que fa a la 47a edició del Trial Indoor masculí de Barcelona, el pilot de Piera Toni Bou sí que va fer bons els pronòstics i es va adjudicar la seva dissetena victòria en dinou participacions a la catedral de l’X-Trial.

Toni Bou, campió masculí

Bou va signar una actuació que va aixecar els espectadors dels seus seients, minimitzant la dificultat d’obstacles que van ser impossibles de superar per a la resta de competidors. Als seus 37 anys, inicia el Mundial de manera impecable.

La segona cita del Campionat del Món d’X-Trial 2024 serà el dia 15 de març a la localitat francesa de Chalon-sur-Saone. El 22 de març es disputarà la prova de Niça i el 4 de maig tindrà lloc el trial de Ginebra, a Suïssa. Les dues darreres proves de l’any es desenvoluparan a Andorra la Vella el 5 d’octubre i a Pamplona el 16 de novembre.

A pel primer Mundial a l’aire lliure

El gran objectiu de la temporada per a Berta Abellan és proclamar-se campiona del món de trial a l’aire lliure. Diumenge va ser capaç de derrotar l’actual campiona del món, la britànica Emma Bristow. Acumula Abellan cinc subcampionats del món i aquest pot ser el seu gran any. L’egarenca ha guanyat també quatre vegades el Trial de les Nacions. I s’ha proclamat cinc vegades campiona d’Espanya.

To Top