Terrassa

Ballart aposta pel terrassenquisme del Segle XXI

L’alcalde ha presentat aquest dilluns el Programa de Govern 2023-2027. A grans trets, l’objectiu principal del mandat és “fer una ciutat més verda, sostenible, cívica, cohesionada i resilient”

Presentació del Programa de Govern, al Centre Cívic President Macià / ALBERTO TALLÓN

“Una Terrassa que generi un nou terrassenquisme del segle XXI, amb un renovat orgull de ciutat”. Aquesta és la ciutat que vol aconseguir l’alcalde Jordi Ballart i el seu equip de govern, que ha presentat aquest dilluns el seu programa per al mandat 2023-2027. L’acte, que ha tingut lloc al Centre Cívic President Macià, també ha comptat amb un bloc de preguntes, opinions i intervencions de la ciutadania present a la sala.

L’Ajuntament vol donar resposta a un dels problemes que més preocupen la ciutadania: la neteja de l’espai públic. Ballart ha assegurat que “volem que aquest mandat sigui el de la refundació d’Eco-Equip”. Per això, s’invertiran 2 milions d’euros per a la millora de la neteja. En aquest sentit, modernitzaran l’empresa perquè pugui oferir un millor servei de qualitat, eficient i eficaç, així com dibuixar un nou model de recollida i gestió dels residus a la ciutat.

L’equip de govern aposta per una mobilitat sostenible. “Hem de ser molt conscients del gran repte que ens planteja el canvi climàtic, La sostenibilitat no és una opció, és una exigència”, comenta Ballart. Per això, s’implantarà la zona de baixes emissions (ZBE). També s’està treballant en el projecte de les rieres de les Arenes i del Palau. En aquesta actuació, l’Ajuntament es compromet en “trencar l’efecte barrera entre barris i zones de la ciutat que provoquen les rieres, a més de continuar millorant-ne el manteniment, la neteja i la seguretat”.

D’altra banda, es durà a terme el projecte del Portal de Sant Roc i el seu aparcament subterrani, a més de crear fins a 1.000 noves places d’aparcament a diversos punts de la ciutat. També es preveu fer una millorar progressiva i per fases de l’asfaltat de l’avinguda del Vallès, així com d’altres espais de la ciutat. En relació amb el projecte de la Ronda Nord, l’alcalde ha remarcat que “reclama l’acord entre els governs català i espanyol”. Pel que fa a la inauguració de la B-40, l’alcalde Jordi Ballart ha expressat que “no ens cansarem de reivindicar que el Govern espanyol finalitzi les obres tantes vegades endarrerides”

Pel que fa a l’habitatge, l’equip de govern s’ha marcat com a objectiu arribar als 5.000 habitatges públics en els propers 10 anys.

Un altre dels grans reptes és la seguretat. En aquest sentit, es vol continuar millorant la percepció de seguretat ciutadana i potenciar les tasques de prevenció i proximitat de la Policia Municipal.

L’Ajuntament treballarà per a potenciar i dinamitzar el comerç urbà de proximitat i les grans celebracions ciutadanes, a través del Pla Director de Comerç, que anirà orientat al comerç, restauració, fires, congressos. A més, Terrassa avançarà en la creació d’una Oficina de Captació d’Inversions per a l’activitat industrial, una aposta amb l’objectiu de posicionar la ciutat com a “capital innoindustrial”. De fet, recentment s’ha posat en marxa La Masia Els Bellots com a centre de serveis a les empreses i les activitats econòmiques.

Presentació del Programa de Govern, al Centre Cívic President Macià / ALBERTO TALLÓN

Impulsar un gran canvi a la zona nord de la ciutat

En aquest mandat, el Govern està executant diferents projectes al nord de Terrassa. El futur parc de la República, per exemple, serà un nou pulmó verd de la ciutat. Molt a prop es durà a terme una altra actuació rellevant: el parc del Pla del Bon Aire, amb una mica més de 5.000 metres quadrats, on també es construirà la nova biblioteca del districte 5. També en aquesta zona nord de la ciutat, es preveu el projecte de connexió de carril bici entre Terrassa i Matadepera. D’altra banda, es crearà un espai d’aparcament per a uns 300 vehicles a l’avinguda Béjar.

Ballart aposta pel terrassenquisme del Segle XXI
To Top