Esports

Mike Boit bat el rècord de la Mitja amb 1.02’28”

En categoria femenina, la també keniana Nancy Chepleting ha reeditat el triomf de l’any passat amb una pliusmarca d’1.10’35”

Mike Boit, de 30 anys, creuant la línia d'arribada al Parc dels Catalans / LLUÍS CLOTET

Per segon any consecutiu, la Mitja Marató de Terrassa ha batut el rècord. L’atleta kenià de 30 anys Mike Boit s’ha proclamat guanyador en completar els 21 quilòmetres del recorregut en un temps d’1.02’28”. Boit s’ha exhibit pels carrers i avingudes de la ciutat, recorrent gairebé tota la prova en solitari, seguit a un centenar de metres del seu compatriota Albert Kangogo, que també ha batut la plusmarca de l’any passat. Ha travessat la línia d’arribada del Parc dels Catalans amb un temps d’1.03’03″només 35 segons més tard que Boit. Ha completat el podi un altre dels favorits, el també kenià Dickson Kiprop.

El grup de kenians, tancat pel quart classificat, Sammy Kipkurui, que ha signat un temps d’1.07’41”, s’han distanciat de la resta de participants des del primer quilòmetre. Ningú no ha pogut seguir el seu ritme. Al quilòmetre 5, Boit i Kangogo marxaven ja sols, encara amb molts quilòmetres per endavant. Les diferències han anat augmentant a l’equador de la cursa. Mike Boit, amb el seu córrer poderós, ha mantingut la primera posició en tot moment, sense mirar enrere, on hi tenia Kangogo.

Els quatre atletes kenians han acabat en les quatre primeres posicions / LLUÍS CLOTET

No hi ha hagut relleus de cap mena, ni competència. Al quilòmetre 16 portava un temps de 47’40”, que indicava ja que podia superar el rècord de l’any passat, com així ha estat. Ha creuat el control de xips del quilòmetre 20 amb 59’18” abans d’encarar la rotonda del Doré i creuar la línia de meta, al Parc dels Catalans, amb un magnífic registre d’1.02’28”. Ningú no ha corregut mai tan ràpid a Terrassa. Un cel ennuvolat ha acompanyat els atletes durant el matí de diumenge en una prova amb no massa fred i sense incidències de cap mena.

Una terrassenca al podi

En categoria femenina, la guanyadora ha estat la mateixa de l’any passat, l’atleta keniana de 23 anys Nancy Chepleting, que ha completat el recorregut amb un registre s’1.10’35”. En el seu cas, ha fet també tota la cursa en solitari. Li ha acabat traient més de cinc minuts a la segona classificada, la seva compatriota Doris Jepkoech, que ha signat un temps d’1.16’01”. El podi femení l’ha completat l’atleta terrassenca del Terrassasports Maria Ruiz, que ha creuat la meta 13 minuts després que la guanyadora, amb un temps d’1.23’40”.

La keniana Nancy Chepleting ha batut el seu propi rècord de l’any passat / LLUÍS CLOTET

Més de 2.600 participants

Entre la vint-i-quatrena edició de la Mitja Marató i la divuitena edició de la Cursa Santi Centelles, de 5 quilòmetres de recorregut, més de 2.600 participants han pres part en la gran festa de l’atletisme terrassenc, que ha fet sortir al carrer milers de persones per seguir la prova, que s’ha consolidat com una de les tres més rellevants de l’Estat espanyol. La prova ha estat tot un èxit, tant a nivell esportiu com social. El Parc dels Catalans s’ha omplert de corredors de 18 nacionalitats diferents, així com d’atletes procedents de més d’un centenar de localitats catalanes.

Abans de l’inici de la cursa, es va guardar un respectuós minut de silenci en honor de la mítica atleta sabadellenca Carme Valero, que va morir el dia 2 de gener.

En acabar la prova, els participants han gaudit de la tradicional botifarrada, tota una senya d’identitat de la prova terrassenca, que l’any vinent arribarà al primer quart de segle de vida.

Cursa Santi Centelles

El guanyador de la Santi Centelles ha estat Yassine Ouhdadi, amb un registre de 14’56”. La segona posició en categoria masculina ha estat per Anas Bakhat amb 14’58”, mentre que ha completat el podi Víctor Centeno, que ha entrat un minut després amb un registre de 15’59”. La victòria s’ha decidit en un emocionant sprint.

Elisabet Colomer ha estat la guanyadora femenina de la Santi Centelles amb un temps de 19’12”. Ha creuat la línia de meta amb 19’35″Aina Siscart i la tercera posició ha estat per a Montse Estany amb 20’13”.

To Top