Terrassa

Un pàrquing soterrat a l’Hospital de Terrassa?

El CST vol incrementar la tarifa de l’estacionament

Zona d'aparcament del centre sanitari situat a la carretera de Torrebonica / ALBERTO TALLÓN

El problema de l’aparcament a l’Hospital de Terrassa ha aparegut de nou al ple d’aquest divendres. El PP ha afirmat que el consell de govern del CST vol incrementar les tarifes del pàrquing. Laura Rivas, regidora de Salut, ho ha confirmat, però ha avançat que el govern municipal no comparteix aquesta decisió. Vol que la Generalitat en reguli els preus i recorda al CST que ha de construir-hi un aparcament soterrat.

Els problemes per estacionar al centre hospitalari ubicat a la carretera de Torrebonica s’arrosseguen de fa anys i, amb ells, les queixes d’usuaris per haver de pagar per aparcar en un espai públic al qual ningú accedeix per gust. Hi ha servei de busos gratuït, però, naturalment, no a totes hores, i no tothom pot fer-ne ús. L’Ajuntament plantejarà a altres municipis de l’àrea d’influència de l’hospital que ciutadans d’aquestes poblacions es beneficiïn també d’aquests avantatges, com a iniciativa per estimular el transport públic per accedir a l’equipament. La proposta per estendre aquesta mesura també va ser del PP.

Projecte d’aparcament

El PP té constància que el consell de govern del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) té la intenció d’incrementar-ne les tarifes, segons ha manifestat aquest divendres la formació popular en l’apartat de precs i preguntes del ple municipal.

“Ho sabem”, ha dit Laura Rivas, regidora de Salut, i ha afegit que el govern local no comparteix aquesta intenció. És partidari que la Generalitat, com a administració competent en la matèria, reguli l’ús del pàrquing per afavorir, sobre tot, els usuaris que han d’utilitzar l’equipament durant llarg temps. L’edil ha recordat que l’Hospital de Terrassa ha d’incloure la construcció d’un aparcament subterrani en el seu projecte de mobilitat.

Un pàrquing soterrat a l’Hospital de Terrassa?
To Top