Esports

Ajudant unes 300 persones amb capacitats diverses

La inclusivitat és un dels trets diferencials de la prova terrassenca, en la qual tenen cabuda tota mena de col·lectius ciutadans

La Santi Centelles acull gent amb capacitats diverses / Nebridi Aróztegui

Diumenge al matí es trobaran al parc dels Catalans gairebé 3.000 corredors que prendran part en la Mitja Marató (21,097 quilòmetres) i la Cursa Santi Centelles (5 quilòmetres). Aproximadament un 10% d’ells seran convidats per l’organització, que fa un esforç important per tal que puguin participar de la festa. Es tracta de participants amb alguna mena de discapacitat, sigui física o psíquica.

Com sempre, la voluntat de l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa és que tots els col·lectius hi siguin representats. I així serà, un any més. Diferents usuaris de Fupar, Prodis, la fundació Alba, la Casa Marquès, Triginta o Amisi, entre altres entitats, participaran en la prova. La majoria d’ells correran la Cursa Santi Centelles, per bé que alguns s’atreviran amb la Mitja Marató. Una de les iniciatives destacades d’enguany és el grup Muntanya Inclusiva del Centre Excursionista de Terrassa.

Es tracta d’una iniciativa que té per objectiu acompanyar les persones invidents en la seva aventura esportiva. Algunes de les entitats col·laboren també en aquesta gran festa de l’atletisme terrassenc fent de voluntaris en els avituallaments que s’instal·len a la línia d’arribada, al parc dels Catalans.

Una prova per a tothom

L’organització s’encarregarà, un any més, d’atendre les necessitats específiques que presenta cada corredor o corredora. Molts d’ells són perfectament autònoms i poden cobrir els 5 quilòmetres del recorregut, com per exemple aquells que participen amb una cadira de rodes adaptada. D’altres necessiten l’acompanyament que els presten els seus monitors o diferents grups de voluntaris, que n’estaran pendents durant tot el recorregut. Enguany, algunes de les empreses patrocinadores s’han afegit a la iniciativa d’acompanyar aquests participants amb necessitats especials.

Com sempre, la Mitja Marató i la Santi Centelles seran un fidel reflex del que és la societat terrassenca.

Els carrers seran, per un dia, dels atletes. De tots els atletes. Uns lluitaran per guanyar. Per a d’altres, el sol fet d’acabar la prova serà la més gran de les victòries. L’esport, una vegada més, es convertirà en una de les eines més importants en el camí de la tan necessària integració social.

To Top