Esports

Una trajectòria a l’estil d’una muntanya russa

El San Cristóbal va acabar la primera volta guanyant al Badalona el passat diumenge. La seva trajectòria en els primers 17 partits de la lliga ha viscut molta irregularitat i ha alternat bons resultats amb algunes desfetes

Roger Escamilla, en primer pla, en el partit que va disputar el conjunt parroquial al seu camp contra el CE L’Hospitalet / lluís clotet

Amb el triomf contra el Badalona de la setmana passada, el San Cristóbal va tancar una primera volta on la irregularitat ha estat molt present en la seva trajectòria. Es pot dir que el conjunt parroquial ha transitat per una mena de muntanya russa, amb pics de bons resultats acompanyats de baixades preocupants i amb derrotes que, finalment, van provocar un canvi a la banqueta.

Diumenge, de nou al seu camp, comença la segona part de la competició de lliga i l’objectiu inicial és acomodar-se com més aviat millor en una posició de la taula classificatòria que no suposi cap perill per mantenir la categoria.

En les primeres 17 jornades, el balanç dels terrassencs és de 6 victòries, 3 empats i 8 derrotes. L’equip està situat a l’onzena posició, amb 21 punts, a cinc de la primera plaça que marca el descens de categoria.

En una hipotètica classificació dels equips pel que fa als seus resultats com a locals, el San Cristóbal ocuparia la catorzena posició, amb 10 punts, a una de les places de descens. El bagatge realitzador al Municipal de Ca n’Anglada és d’11 gols a favor per 12 en contra.

Lluny del seu camp

En canvi, les coses li han anat molt millor lluny del seu camp. Els parroquials, com a visitants, estarien a la sisena posició d’una classificació dels partits fora, amb 10 punts i unes xifres de 6 gols a favor per 9 en contra. Estarien a quatre punts de les places de promoció d’ascens de categoria. D’aquesta manera, queda patent que els parroquials han sabut rendibilitzar molt bé els seus gols quan han jugat fora de casa, on han sumat tres victòries i un empat en els 9 partits que ha disputat lluny del seu camp.

En l’aspecte golejador, ha aconseguit marcar 17 goles i n’ha encaixat 21. La llista de màxims golejadors d’aquesta primera volta acull a sis jugadors, alguns dels quals, com és el cas de Sergio Rey, ja no hi són a la plantilla. Amb dos gols, doncs, lideren aquesta classificació dels màxims realitzadors Jordi Ranera, Joao Víctor, Miki Martínez, Iván Cabellud i Yeray Sabariego.

En l’apartat d’aparicions en els 17 encontres, només hi ha un jugador que ha participat en 16 partits. Es tracta de Miki Martínez que, tot i això, no és l’integrant de la plantilla amb més minuts, que és el porter Lázaro, amb 1.350 minuts disputats fins ara. Han jugat 15 partits Ricki Calamardo, el segon en minuts, amb 1.321, Jordi Ranera, tercer en minuts totals amb 1.262, Guillem Hernández, quarten minuts amb 1.234, Óscar Sierra, cinquè en més minuts, amb 1.043, Miki Martínez, Álex Otero i Roger Escamilla.

Aquests dos últims, Otero i Escamilla, si bé han participat en la majoria d’encontres celebrats fins ara, han jugat molts menys minuts que els seus companys que també han jugat a 15 partits. Otero ha disputat 643 minuts mentre que el davanter ho ha fet en 715 minuts. Hi ha dos jugadors, Oliver i Guillem Vilà, que encara no han debutat a la competició de lliga i, ni amb Dani Andreu, l’entrenador que va començar la temporada, ni amb Cristian García, han pogut disposar de minuts. Hi ha hagut moments en què han estat lesionats, cal recordar, i això els ha apartat d’algunes convocatòries.

En la faceta d’amonestacions, Óscar Sierra, amb vuit targetes grogues fins ara, és el jugador que n’ha rebut més. Guillem Hernández i Miki Martínez, el segueixen amb sis targetes grogues, mentre que Ricki n’ha vist cinc fins aquests moments.

A la banqueta

L’equip parroquial va començar la temporada amb Dani Andreu a la banqueta. El San Cristóbal venia de dues temporades històriques amb dues classificacions consecutives per disputar la promoció d’ascens a la Segona Federació. Els resultats no van ajudar i, finalment, es va arribar a un acord i el tècnic rubinenc va deixar el seu càrrec, que va ocupar el terrassenc Cristian García a principis d’any.

Un canvi de tendència en els empats

En les dues anteriors temporades, el San Cristóbal va acumular molts partits amb empat final, una tendència que, en la primera volta de la lliga d’enguany, no s’ha reflectit. En la campanya 2021-2022, el conjunt parroquial va acabar la competició amb 11 empats mentre que, la 2022-2023, va obtenir 10 igualades. Aquest any, en els primers 17 encontres, només ha empatat en tres oportunitats.

To Top