Terrassa

L’Ajuntament lliura 11 beques als millors expedients acadèmics

Els complements de les beques de pràctiques i estudis a l’estranger Erasmus+ de la UE s’atorguen a l’alumnat de Cicles Formatius de Grau Superior de Formació Professional

Acte de lliurament dels complements de les beques Erasmus+ / Rafel Casanova (BCF)

L’Ajuntament de Terrassa ha lliurat a 11 alumnes els complements de les beques de pràctiques i estudis a l’estranger Erasmus+ per a alumnat de Cicles Formatius de Grau Superior de Formació Professional, un ajut municipal que  complementa la beca atorgada per la Unió Europea (UE). En l’acte han estat presents el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Educació, Joan Salvador, i portaveus dels Grups Municipals. Javier Lacarcel, cap del Servei d’Orientació i Acció Educativa de l’Ajuntament de Terrassa, ha lliurat els diplomes als alumnes escollits. 

“Alumnes de diferents instituts de la ciutat demostreu la vostra voluntat d’aspirar a una formació de qualitat a través de cicles formatius tan diversos i interessants com són el comerç internacional, la integració social o el desenvolupament d’aplicacions multiplataforma i són cicles que mostren la diversitat d’educació que Terrassa podrà oferir al món laboral”, ha expressat el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Educació, Joan Salvador, que ha felicitat també els centres d’ensenyament, professorat i famílies que han acompanyat als alumnes en el camí formatiu com a estudiants.

Les beques Erasmus+ les atorga la UE per facilitar la mobilitat internacional de l’alumnat d’estudis universitaris i de Formació Professional. Però la dotació econòmica per als cicles formatius de grau superior és sensiblement inferior a la dels cicles de grau mitjà i, sovint, resulta insuficient per a part de l’alumnat, que acaba per renunciar-hi. Per a aquest motiu, un any més l’Ajuntament de Terrassa ha lliurat a 11 alumnes de Cicles Formatius de Grau Superior de Formació Professional de l’Institut Montserrat Roig, Institut de Terrassa i l’Institut Nicolau Copèrnic ajudes de 300 euros a cadascun per a realitzar estades de formació a altres països i fomentar la mobilitat internacional com a “una gran oportunitat per a millorar la seva formació”.

Reconeixement als millors expedients

“Més enllà de l’ajut econòmic, aquests complements són un reconeixement als joves que es prenen seriosament els estudis”, ha assegurat Joan Salvador. El tinent d’alcalde ha recalcat que amb aquests complements es vol “aportar un granet de sorra perquè els alumnes desenvolupeu aquestes competències en el context internacional i enriquir el vostre currículum”. Des de l’Ajuntament de Terrassa asseguren que la formació professional és un element clau per la creació del projecte vital de les persones i permet que aquestes afrontin el seu futur amb les millors perspectives possibles.

Els requisits per a optar a la beca municipal eren ser alumne de Cicles Formatius de Grau Superior que estudiï en un centre formatiu de Terrassa i que haver estat seleccionat pel centre educatiu en l’obtenció d’una beca Erasmus+ de mobilitat durant el 2023. Per al lliurament s’ha tingut en compte l’expedient acadèmic i, en cas d’empat, la situació socioeconòmica de la persona sol·licitant.

To Top