Terrassa

L’avís del Banc d’Espanya sobre la domiciliació dels rebuts de la llum i l’aigua

La normativa bancària contempla el dret dels usuaris a “ordenar la devolució dels rebuts o càrrecs domiciliats que l’entitat ha d’atendre”

El Banc d’Espanya ha enviat un avís en relació a la domiciliació dels rebuts. Actualment es pot donar el cas que calgui tornar algun rebut sobre el qual hi ha una ordre de domiciliació en vigor.

Tal com ha recordat en un comunicat, la normativa bancària contempla el dret dels usuaris a “ordenar la devolució dels rebuts o càrrecs domiciliats que l’entitat ha d’atendre”.

L’entitat financera ha advertit als usuaris que si no s’expliquen bé els motius de la devolució del rebut existeix el risc que les companyies del servei (aigua, llum, telefonia…) decideixin tallar el subministrament, interpretant que s’està renunciant als serveis. El mateix ocorre amb la devolució de la factura a un organisme públic, que podria suposar la pèrdua de la subvenció o ajuda que estiguem rebent.

El termini per a la devolució dels rebuts pot oscil·lar entre les vuit setmanes, en cas que el càrrec estigués prèviament autoritzat, o els tretze mesos, si no ho estava.

Requisits per a la devolució del rebut:

  • El rebut ha d’haver estat autoritzat amb anterioritat.
  • Que l’usuari no tingui informació del càrrec realitzat.
  • Que després de diversos pagaments d’una quantitat superior a l’habitual no es disposi d’un rebut.
L’avís del Banc d’Espanya sobre la domiciliació dels rebuts de la llum i l’aigua
To Top