La selecció masculina de hockey no falla i també serà a París

Els de Max Caldas s’han imposat a la semifinal del Preolímpic i s’han classificat per als Jocs Olímpics

Els jugadors del combinat estatal han guanyat a la selecció irlandesa / RFEH

La selecció espanyola masculina de hockey, com va fer la femenina dijous, ha aconseguit la classificació per als Jocs Olímpics de París després d’imposar-se a Irlanda en la primera semifinal del Preolímpic que s’està disputant aquests dies a València, a les instal·lacions de Beteró. Els de Max Caldas, després de dos primera quarts força ensopits, han ofert la seva millor versió en el tercer i han encarrilat el triomf amb dos gols.

El primer quart ha sigut molt igualat i amb molt poques arribades a les dues àrees. Els irlandesos han començat tenint la bola en el seu poder, però en els instants finals, els de Caldas s’han espavilat i han realitzat algunes accions atacants que no han pogut materialitzar.

El segon quart ha començat en el primer penal-córner, favorable al conjunt d’Irlanda. El llançament de Lee Cole, però, l’ha rebutjat molt bé el porter Luis Calzado. A partir d’aquí, la selecció espanyola ha dominat en tot moment, però tampoc ha pogut acabar de crear oportunitats per marcar i s’ha arribat el descans amb l’empat a zero inicial.

En el tercer quart, els de Caldas han sortit amb molta més empenta i en el minut 35, han aconseguit avançar-se en el marcador. Ha sigut en un penal-córner, el segon a vavor seu, que ha executat José Basterra. El refús defensiu l’ha caçat Rafa Vilallonga, molt atent, i ha batut al porter David Harte..

Irlanda ha reaccionat amb ganes per tal de trobar l’empat aviat, però, en un nou penal-córner, la selecció masculina ha tornat a encertar. En aquesta ocasió ha estat el terrassenc Marc Miralles, que ha superat al porter rival i ha establert el 2 a 0 en el lluminós.

En el quart perìode, Irlanda ha insistit amb més regularitat en atac, si bé la defensa del conjunt estatal ha evitat qualsevol alegria del seu rival. Irlanda ha tingut un penal que la defensa d’Espanya ha evitat. Els de Caldas han tingut algunes opcions més, però el marcador s’ha mantingut amb el 2 a 0.