Diners

Circontrol passa a provar i certificar els seus carregadors internament

L’empresa vallesana ha aconseguit un nou certificat que li permet assolir un nou estadi en el desenvolupament dels seus productes sense haver d’acudir a laboratoris externs

La companyia vallesana de solucions de recàrrega elèctrica i d’eficiència per la mobilitat a aparcaments públics i privats Circontrol ha aconseguit un nou certificat que li permetrà provar i certificar els seus carregadors per a vehicles elèctrics al seu laboratori, sense necessitat d’acudir a laboratoris externs, “garantint el compliment de totes les normes nacionals, europees i internacionals“, expliquen des de la firma. Així, la companyia amb seu a Viladecavalls assoleix un nou estadi en el desenvolupament dels seus productes després d’obtenir el certificat d’acceptació de CTF (Customer Testing Facility) Fase 2 del seu laboratori al programa IECEE CB-Scheme, sistema internacional per a l’acceptació mútua d’informes de proves de seguretat de productes i certificats d’equips, dispositius i components elèctrics i electrònics.

Gràcies a això, Circontrol podrà provar tots els seus carregadors sota la norma internacional IEC 61851-1 a les seves pròpies instal·lacions i obtenir el corresponent certificat de tercers emès pel seu organisme nacional de certificació; SGS CEBEC. Així, es garanteix que tots els seus dissenys compleixen amb les normes internacionals que els siguin aplicables, així com les especificacions nacionals de cada país.

“El CB Scheme és el sistema de certificats més prestigiós del món, reconegut per tots els països membres. Un certificat NCB és el millor passaport per començar a vendre un producte a qualsevol país”, destaca l’empresa, que a més de la certificació com a CTF, aconsegueix el doble reconeixement de l’organisme de certificació internacional SGS, que també certifica el laboratori de proves de Circontrol per a les normes IEC 61851-23 i IEC 61851-24.

Més agilitat en la producció

“Estem veient com els estàndards de seguretat elèctrica, compatibilitat electromagnètica i xifratge de les comunicacions estan augmentant darrerament, per la qual cosa disposar d’un laboratori que permeti provar els productes de manera local durant el seu desenvolupament ajuda a reduir significativament el temps de llançament al mercat alhora que augmenta la flexibilitat a l’hora de validar els canvis en els productes i en la normativa que els sigui aplicable”, assenyalen des de Circontrol.

Des de la companyia asseguren que des de fa anys han invertit molts esforços al seu laboratori d’assaigs i qualifiquen l’obtenció del certificat d’acceptació al programa Customer Testing Facility com un “pas endavant definitiu”. Detallen que, en aquest sentit, ha calgut organitzar-se i disposar dels equipaments per dur a terme totes les proves: sales climàtiques, sales de pols, sales d’IPs, equips de seguretat elèctrica, EMC, assaigs mecànics, provadors de càrregues o vehicles, entre altres. I que també s’han hagut d’adequar les instal·lacions i donar la formació necessària al seu personal tècnic, perquè l’organisme internacional IECEE pogués aprovar finalment la seva inclusió en l’esquema CB.

“Així, a partir d’ara, Circontrol podrà provar i certificar els seus productes al seu laboratori, sense necessitat d’acudir a laboratoris externs, garantint també el compliment de totes les normes nacionals, europees i internacionals, tot establint un procés fiable, robust i auditat en benefici del desenvolupament de tots els seus productes”, detalla l’empresa. El primer equip que se certificarà internament seguint el nou esquema d’acreditació del laboratori serà el renovat eVolve Smart, llançat el novembre passat amb importants millores en els seus sistemes de comunicacions, pagament i seguretat. “Aquesta estació de recàrrega serà seguida per la resta de productes de la companyia el 2024”, expliquen.

Circontrol passa a provar i certificar els seus carregadors internament
To Top