Espanya s’ha de conformar amb la plata

Un gol de la neerlandesa Bente Rogge a sis segons del final ha significat el 7 a 8 definitiu

Anni Espar, en el transcurs del matx / RFEN

No ha pogut ser. La selecció espanyola femenina de waterpolo ha perdut aquest dissabte per 7 gols a 8 a Eindhoven davant la selecció amfitriona, els Països Baixos, en la gran final del Campionat d’Europa. Ha estat la reedició de la final del Mundial de Fukuoka de l’any passat.

Les neerlandeses s’han adjudicat a casa el seu sisè Europeu en una final igualadíssima en la qual les de Miki Oca han perdonat en excés en  les accions de jugadora de més. N’han anotat només 1 de 8, per 3 de 14 de les neerlandeses, que han transformat també un dels dos penals dels quals han disposat.

La clau del matx ha estat en el segon període (1-4). Espanya s’ha anotat el primer i el tercer per 2 a 1 i el quart ha acabat zmb empat a dos. La jugada clau de la final ha estat la diana anotada per la neerlandesa Bente Rogge quan faltaven només sis segons per arribar al final del matx. De l’empat a 7 s’ha passat, sense solució de continuïtat, al 7 a 8 que ha permès a les neerlandeses pujar al graó més alt del podi. El llançament de Rogge ha entrat amb molt de suspens, ja que la portera espanyola Laura Ester ha fregat la pilota, que ha travessat la línia per molt poc.

La tercera posició en aquesta cita continental ha estat per a Grècia, que s’ha imposat Itàlia també per la mínima (7-6).

Vivian Sevenich, amb el 9, davant la capitan de la selecció espanyola, Pili Peña / RFEN

Les jugadores del CN Terrassa Nina Ten Broek i Fleurien Vosveld s’han proclamat campiones d’Europa, tot i que només Ten Broek s’ha llançat a l’aigua en aquesta final, amb vuit minuts disputats. Molt més protagonisme han tingut les seves companyes de club Isabel Piralkova, la capitana Pili Peña i Paula Camus. La terrassenca del CN Sabadell Paula Leitón ha estat l’única waterpolista local que ha anotat un gol en aquesta final, una diana que ha servit per empatar a sis gols a l’inici del darrer període.

Un bon inici espanyol

Judith Forca i Anni Espar han posat per davant les espanyoles, mentre que Nina Van de Kraats ha retallat distàncies. Kitty Joustra ha remuntat gràcies a dues dianes en el segon període, fins que la rubinenca Bea Ortiz ha empatat a tres. A dos minuts del descans, dues dianes de Sabrina Van Der Sloot i Vivian Sevenich han permès a les neerlandeses anar al descans amb dos gols d’avantatge (3-5).

La igualtat ha seguit al tercer acte, amb un gol d’Elena Ruiz que ha significat el 4 a 5. Ortiz ha empatat a cinc, però Lieke Rogge ha fet el 5 a 6 quan quedaven 39 segons per tancar el tercer període.

Al quart, la terrassenca Paula Leitóin ha empatat a sis amb un gran llançament de revés des de la boia, però Van Der Sloot ha fet el 6 a 7. A falta de menys de dos minuts, Maica García ha empatat a set després d’una gran assistència de Bea Ortiz. Rogge ha fet llavors el gol definitiu. Quedaven sis segons, però la victòria s’ha quedat a Eindhoven.