Esports

La selecció femenina jugarà dissabte la gran final de l’Europeu contra els Països Baixos

El combinat espanyol s’ha imposat per 13 gols a 5 a Grècia i disputarà dissabte la gran final del Campionat d’Europa femení que se celebra a la ciutat d’Eindhoven

La boia terrassenca de la selecció espanyola Paula Leitón, en una acció ofensiva / deepbluemedia

La impecable trajectòria que està duent a terme la selecció espanyola femenina de waterpolo tindrà el millor dels premis possibles.

El combinat que prepara Miki Oca, amb quatre “terrassenques” a les seves files, disputarà dissabte a les 20.30 hores la gran final del Campionat d’Europa que se celebra a la ciutat neerlandesa d’Eindhoven.

El seu rival serà la selecció amfitriona, els Països Baixos, que ha batut per 7 a 6 a Itàlia en l’altra semifinal. Entre les neerlandeses hi ha dues waterpolistes del CN Terrassa, Nina Ten Broek i Fleurien Bosveld. S’enfrontaran dissabte per l’or a les seves companyes de club Pili Peña, Paula Camus i Isabel Piralkova.

La selecció espanyola, ja classificada per als Jocs de París, vol penjar-se una altra medalla d’or en un any en què lluitarà també pel títol mundial i per l’or olímpic.

Espanya s’ha imposat aquest dijous en semifinals a la selecció de Grècia per un contundent marcador de 13 gols a 5, gràcies a uns parcials de 4-1, 1-1, 4-1 i 4-2. El conjunt que dirigeix Miki Oca, assistit pel tècnic terrassenc Jordi Valls, s’ha mostrat molt encertat en atac i extraordinàriament sòlid en tasques defensives. Només ha permès que les gregues li fessin cinc gols.

Les gregues han estat, de fet, les primeres a colpejar gràcies a una diana d’Athina Giannopoulou quan només s’havien disputat 38 segons. A partir de llavors, Espanya ha signat un espectacular parcial de 5 a 0 que ha començat a sembrar les llavors d’una victòria que dona al waterpolo femení espanyol una altra oportunitat de ser present en una final d’una gran competició internacional, en aquest cas un Europeu.

Encara al primer minut de partit, Elena Ortiz ha contestat empatant a un gol gràcies a un llançament de penal. Als dos minuts, Judith Forca ha fet el 2 a 1 en una acció de superioritat. Després d’un anar i venir sense gols, Anni Espar ha anotat el 3 a 1 quan faltaven dos minuts per tancar el primer període. I al penúltim minut, la jugadora del CN Terrassa Isabel Piralkova ha segellat el primer acte amb el 4 a 1.

Domini de les espanyoles

Ha començat el segon quart amb una diana de Nona Pérez que apropava la final de demà de manera gairebé definitiva. Però les gregues no es conformaven i Eleni Xenaki ha retallat distàncies aprofitant una superioritat. Amb pocs segons de diferència, dos gols més de Forca, un de penal i un altre amb jugadora de més, han enfilat l’electrònic fins al 7 a 2.

Les espanyoles continuaven gaudint de superioritats i la rubinenca Bea Ortiz i la waterpolista del CN Terrassa Paula Camus han dut el marcador fins al 9 a 2.

Les gregues han intentat remuntar al quart període, però Espanya ha sabut mantenir el seu avantatge i s’ha acabat imposant per vuit gols d’avantatge.

To Top