Esports

Espanya bat Croàcia i jugarà les semifinals de l’Europeu femení

La selecció espanyola femenina de waterpolo s’ha imposat aquest dimarts per 17 gols a 6 a Eindhoven en els quarts de final al conjunt balcànic i disputarà dijous les semifinals

La rubinenca Bea Ortiz, a l'esquerra, defensada per Jankovic, en el duel d'aquest dimarts / RFEN

Dijous a les 19 hores, la selecció espanyola femenina de waterpolo disputarà la primera semifinal del Campionat d’Europa que es disputa a la ciutat neerlandesa d’Eindhoven. El combinat que prepara Miki Oca d’ha desfet aquest dimarts per 11 gols de diferència (17-6) de la selecció de Croàcia en la ronda de quarts de final de la competició. L’equip, ja classificat per als Jocs Olímpics de París, es troba a només un pas de ser present a la gran final d’aquest dissabte a les 20.30 hores.

La trajectòria de les espanyoles en aquesta competició està sent impecable, amb un balanç de quatre victòries en els quatre partits que han disputat.

El duel davant les croates es preveia més equilibrat, però les de Miki Oca han sortit a totes i s’han anotat el primer parcial per 5 a 2. El segon (4-3) ha estat el més equilibrat, però després del descans, les espanyoles han batut qualsevol mena de resistència per part del combinat croat.

Ha arrencat el tercer període amb un còmode avantatge de quatre gols per a les espanyoles (9-5). La diferència, però, no ha parat de créixer. Al tercer parcial de l’encontre, les jugadores que prepara Miki Oca, que compta amb el terrassenc Jordi Valls com a tècnic assistent, han signat un magnífic parcial de 3 a 0 que deixava ja el matx completament decidit. El quart període ha estat un pur tràmit per a Espanya. Se l’ha anotat per 5 a 1.

Un atac en estat de gràcia

Bona part del mèrit de la victòria i la classificació del combinat espanyol ha residit en la brillantor de l’atac de la selecció espanyola, amb un protagonisme destacadíssim de les tres internacionals del CN Terrassa. Bea Ortiz ha inaugurat el marcador als dos minuts de joc en una acció de superioritat i Paula Camus ha fet el 2 a 0 als cinc minuts en aprofitar un xut centrat. La croata Kiara Brnetic ha retallat distàncies pocs segons després, però un parcial de 3 a 0 amb gols de Camus, Piralkova i Peña ha servit per establir un avantatge de 5 a 1 que les espanyoles no només han mantingut sinó també ampliat.

Fins a 11 dels 17 gols van ser terrassencs

El protagonisme de les jugadores del CN Terrassa en el matx de quarts de final contra Croàcia ha estat determinant. Entre la capitana Pili Peña, Paula Camus i Isabel Piralkova han sumat 11 dels 17 gols anotats per la selecció espanyola en el duel de quarts de final d’ahir. Peña ha fet 4 gols en els seus 4 llançaments, Camus ha anotat també 4 gols en 5 llançaments i Piralkova ha signat un 3 de 4. Paula Leitón no ha marcat en el duel d’aquest dimarts.

To Top