Terrassa

Inici de rebaixes fluix i atípic a Terrassa

Els botiguers de Terrassa destaquen la dificultat creixent per accedir al centre i la disminució de vendes en rebaixes respecte anys anteriors

REBAIXES D'HIVERN AL COMERÇ LOCAL | ALBERTO TALLÓN

En període de rebaixes, el centre de Terrassa sempre llueix diferent. Les botigues s’omplen més de l’habitual, hi ha cues a tot arreu i a les grans cadenes, la roba està remenada i no saps ni per on començar a mirar. Aquest diumenge 7 de gener, la majoria dels comerços inicien la temporada de descomptes d’hivern, tot i que alguns botiguers del centre de Terrassa ja havien penjat els cartells de descomptes abans de Reis.

Enguany l’arrancada de les rebaixes ha començat en diumenge, un dia en què no s’acostuma a comprar, i els terrassencs i terrassenques, si han sortit a comprar, ho han fet al matí. Aquesta tarda, el centre de Terrassa estava força buit i l’única cosa que es feia notar eren les llums de Nadal que encara es mantenen enceses al centre. El fred no ha acompanyat. A les 18 hores de la tarda, el termòmetre marcava 5 graus, i això ha provocat que les cafeteries estiguessin més plenes que els comerços. “He comprat un jersei perquè ara comença a fer fred, però no tinc pensat comprar res més avui”, explica la Laura, que ha sortit a passejar una estona pel centre aquesta tarda de diumenge. L’Anna, per la seva banda, assegura que sempre compra alguna cosa que necessita per rebaixes. “Aprofito per comprar productes que normalment estan més cars, com sabates o abrics, i sempre cau alguna cosa per rebaixes”, explica.

Més vendes al matí que a la tarda

Les botigues han donat per iniciada la temporada de descomptes, però la valoració que en fan els botiguers no és gaire positiva. “Hem venut molt poc, ja no és com fa vint anys, la gent ve a comprar el que necessita, no perquè sigui rebaixes”, explica Neus Cerdà, de la botiga Punto Blanco, que ha arrancat amb un percentatge de descompte del 20%. Entre les dificultats amb les quals es troba actualment el comerç, destaquen, són les compres per Internet i la dificultat creixent per accedir en cotxe al centre. “Si només vivim de les compres de la gent del centre, malament anem, i aquí cada vegada hi ha més oficines, més serveis i la gent s’allunya a les barriades”, explica Cerdà, tot afegint que “la gent dels afores cada vegada ve menys perquè si han d’agafar el cotxe per aparcar a 15 minuts, se’n van als centres comercials”.

Aroa Fresneda, de la botiga Topis, assegura que en el primer dia de rebaixes, la majoria de les vendes s’han fet al matí, però la tarda ha sigut més fluixa. I és que amb la inflació, el poder adquisitiu de la població ha anat caient, i això el comerç ho ha notat. “Nosaltres ho hem vist perquè la gent ara es mira més els preus”, explica Fresneda. La botiga Topis ha posat els primers descomptes a un 30% del preu original i, asseguren que el que s’està venent més són jerseis. “Com que el fred ha trigat a arribar, la gent està comprant ara la roba d’abrigar”, assenyala Aroa.

Inici de les rebaixes d’hivern al comerç local | Alberto Tallón

Vendes d’abrics i jerseis amb el fred

Noemí Márquez, de la botiga In bloom, també creu que el producte que més s’està venent actualment són abrics i bufandes perquè el fred ha trigat a arribar “i els mesos anteriors no es compraven tant”. “A nosaltres ens han anat millor les vendes al matí, tenim la sensació que no hi havia molta gent que sabés que avui començaven les rebaixes”, explica Noemí Márquez, que a la botiga els descomptes marquen el 20%. Márquez considera que si les rebaixes haguessin començat en dissabte, hauria anat millor que en diumenge i, afegeix que “com que estan tancant els pàrquings, estan tallant carrers i tota la gent que ve de fora ho té molt difícil, marxen i nosaltres perdem vendes”, indica.

A la botiga sembla que els ha anat millor. “Nosaltres fem una valoració molt bona, hem tingut molta feina, al matí més que a la tarda”, explica Anna Salvador. “Hem sortit amb descomptes del 20% i el 30% i el producte que està comprant més gent ara són les jaquetes, totes les peces d’abric que no s’han comprat abans”, detalla. “Jo pensava que aquest any no hi hauria tantes vendes en caure just després de reis, però en ser el primer diumenge i molta gent que no ha treballat ha pogut sortir”, assegura Salvador.

“Nosaltres hem fet molts canvis i hem anat venent alguna cosa, però sobretot hem fet devolucions”, expliquen Anna Fuster i Leyre Donaire, de la botiga Mic Sabates. “Nosaltres hem començat les rebaixes aquest diumenge, que se suposa que és el dia oficial d’inici, però molts comerços es van anticipar i no sé com els hi haurà anat”, asseguren. Fuster assegura que les rebaixes ja no són com abans. “Aquelles rebaixes on la gent sortia a comprar expressament ja no es veu aquí, i per això no tenim tanta pressa per fer-les”, detalla.

To Top