Terrassa

Plantes per als escocells dels barris de Terrassa

La Fundació Educativa Terrassa i l’Associació Veïnal d’Ègara organitzen una activitat sota el nom “Embellim els escocells” que promou l’ecologia i la convivència

La iniciativa neix amb l’objectiu de cuidar els espais comuns dels barris / lluís clotet

El barri d’Ègara ha tornat a organitzar una activitat comunitària. El passat mes d’octubre, des de l’Associació veïnal d’Ègara ja van impulsar una iniciativa per promoure les zones verdes als escocells. Aquest dijous, les educadores de la Fundació Educativa Terrassa del barri d’Ègara juntament amb l’Associació veïnal d’Ègara han organitzat una activitat comunitària a la plaça de la Immaculada sota el nom “embellim els escocells”. “Es tracta d’una iniciativa conjunta que vol promoure la naturalització dels espais, aportant vegetació i plantes”, explica Cristina Valverde, presidenta de l’associació. Valverde assegura que aquesta activitat neix amb l’objectiu de cuidar els espais comuns dels barris i té una part molt pedagògica. “Si les coses les fas teves, sembla que les cuidis més”, assenyala. “D’aquesta manera volem predicar que les coses s’han de respectar”, puntualitza.

Més plantes i fustes

L’activitat l’han dut a terme infants i adolescents, que van instal·lar cartells de “respecteu les plantes” als escocells, van plantar plantes més grans que l’anterior activitat del mes d’octubre i també van fer tancaments amb fusta a cadascun dels escocells, facilitats per Cristóbal Barco, un veí del barri i membre de tota la vida de l’associació. L’activitat és finançada amb els diners de les subvencions que rep el barri per organitzar activitats i segons indiquen, “el pressupost és molt ajustat perquè hi ha voluntaris que aporten sense demanar res a canvi”.

/ Lluís Clotet

Iniciativa global

A totes les ciutats hi ha gent que ocupa de verd els escocells perquè hi hagi més verd i més plantes a la ciutat. L’objectiu principal d’aquestes iniciatives és promoure la importància que té la vegetació a les ciutats. “És una activitat molt ecologista i reivindicativa, perquè estem convençuts que si hi hagués més espais verds a la ciutat, viuríem millor”, assegura Marieta Escobar, educadora de la Fundació Educativa Terrassa del barri d’Ègara i una de les impulsores de la iniciativa. Escobar explica que el projecte pretén promoure la convivència, fer que tots els veïns es coneguin entre ells i s’estimin el barri. Des de la Fundació Educativa Terrassa treballen amb joves i organitzen diverses activitats regularment. En aquesta ocasió, l’activitat ha permès arreglar concretament tres escocells de la plaça del barri. “La primera prova la vam fer fa tres mesos i aquesta vegada ja sabíem que havíem de fer perquè funcionés bé”.

Des de l’Associació Veïnal d’Ègara i des de la Fundació Educativa Terrassa del barri d’Ègara volen, principalment, que la gent del barri se’l senti seu. “Creiem que la manera que això funcioni és fent activitats al carrer”, conclou Escobar.

To Top