Esports

La JET i el Sant Pere, en el “Dia Nenes Valentes”

Els dos clubs participaran aquest divendres en una embolicada solidària de regals a la botiga Abacus de la Font Vella per recollir fons per a l’equip de bàsquet femení de Xatila, al Líban

Per a les integrants de l’equip del camp de refugiats de Xatila, el bàsquet és una eina fonamental per escapar de les seves presons

Fins i tot enmig de la foscor, en un dels llocs més durs del planeta, s’hi poden obrir escletxes d’esperança que transformen vides per sempre. Al camp de refugiats de Xatila, al Líban, la llum va entrar amb en Majdi. Aquest pintor de façanes palestí va formar un equip de bàsquet femení per apartar les nenes d’un destí dramàtic que sovint comença amb un matrimoni infantil i acaba en una espiral de maltractaments, drogues i crims d’honor.

Aquesta és la història que la periodista Txell Feixas explica en el llibre “Aliades”, a partir del qual s’ha posat en marxa tota una campanya de solidaritat sota el lema “Jugar ens fa lliures, jugar ens fa valentes”, que compta amb la col·laboració de diferents equips femenins de bàsquet. És el cas de la Joventut Esportiva Terrassa (JET) i del Bàsquet Sant Pere, que s’han implicat en un projecte que viurà aquest divendres a la llibreria Abacus del Gran Casino un dels seus moments culminants.

La campanya “Nenes Valentes” tindrà una segona fase, després de les festes de Nadal, que se centrarà a assolir un repte majúscul: omplir el Palau Olímpic de Badalona en el partit de bàsquet solidari femení més multitudinari que comptarà amb la presència de l’equip de nenes de Xatila que vindran expressament a Catalunya per a aquest partit. Aquest esdeveniment massiu serà el diumenge 3 de març, un matí en què “nenes valentes” d’arreu de Catalunya ompliran les graderies del Palau Olímpic de Badalona en una acció solidària que comptarà amb actuacions musicals de primer nivell i amb moltes altres activitats i sorpreses. Tota la recaptació del partit, que té el suport del Joventut de Badalona, anirà destinat als projectes de la campanya “Nenes Valentes”.

“Aliades”, de Txell Feixas

La idea de dur a terme aquesta iniciativa solidària sorgeix a partir del llibre “Aliades”, una de les obres més venudes d’aquest darrer Sant Jordi, on la periodista Txell Feixas narra la història d’un equip de bàsquet format per nenes en un club esportiu comunitari del camp de refugiats de Xatila. A través de l’esport, del bàsquet concretament, aquest grup de nenes van aconseguir trobar una via per fugir de la violència, del masclisme, de la guerra, de l’odi i del fanatisme.

Abacus celebra el “Dia Nenes Valentes”, una jornada solidària en suport a l’empoderament femení a través de l’esport, que s’emmarca dins la campanya solidària “Nenes Valentes” que Abacus, de la mà de Feixas, ha engegat a tot el país per donar suport a projectes que busquen fomentar l’empoderament femení a través de l’esport femení de base d’arreu del món.

To Top