Cultura i Espectacles

Jazz… s’acaba l’any 2023 a la Cava

Fins al dia de Reis, la Nova Jazz Cava ofereix sis propostes de nivell per celebrar el canvi d’any

La música és una part indestriable de Nadal. Aquests dies, els concerts de Nadales de les corals omplen tots els racons de la ciutat de ritmes nadalencs d’aquí i d’allà. L’Auditori Municipal ens ofereix aquest vespre a les 20 hores l’inspirador “Musical’s Choir” i demà a la mateixa hora l’acte de cloenda del Festival Internacional de Cant Coral Ciutat de Terrassa amb un concert a càrrec de la Polifònica de Puig-reig. També demà, l’ermita de Can Falguera, a les Fonts, viurà un concert de Nadales i la Seu d’Ègara acollirà la darrera actuació, a càrrec de l’Orfeó de la Societat Coral Joventut Terrassenca i la Coral Cucut.

Però no només de nadales viuen els terrassencs. Coincidint amb els darrers dies del 2023 i els primers del 2024, la Nova Jazz Cava agafarà el relleu musical a ritme d’un dels sons més característics de Terrassa.

La catedral terrassenca del jazz obre les seves portes a Nadal per oferir sessions plenes de blues, jazz vocal, swing, fusió de copla amb jazz i un parell d’atractives jam sessions. Aquests són els ingredients que farceixen una programació especial de jazz amb esperit nadalenc comprimida en sis dies, que tindrà un final apoteòsic: la 20a Blues & Boogie Reunion dels dies 5 i 6 de gener. Un regal de Reis immillorable.

FREDI’S JAZZ BAND
Divendres, a les 22 hores a la Nova Jazz Cava. Preu: 15 euros

Formada el 2015 per joves músics amb una sòlida formació, la Fredi’s Jazz Band és el resultat d’un projecte educatiu sorgit de l’Escola de Música Frederic Mompou de Matadepera. Al capdavant hi ha el director, clarinetista i saxofonista vilafranquí Enric Alegre. La Fredi’s ha passat pel Festival Jazz Terrassa, Sant Andreu i Cadaqués. La Cava és com casa seva per la big band. Hi va enregistrar fa dos anys el disc de debut, Fredi’s Jazz Band#1. Interpretaran nadales en clau de jazz recreant diverses atmosferes sonores, cançons a capella i silencis suggerents. Oferiran un repertori nadalenc, fresc i actual.

JÚLIA PLANS QUARTET
Dissabte, a les 22 hores, a la Nova Jazz Cava. Preu: 15 euros

Després de més d’un any treballant en un projecte comú amb el contrabaixista i compositor Mario Rossy, i havent tocat amb músics com el pianista Txema Riera, el compositor cinematogràfic Xavi Capellas, el llegendari guitarrista valencià Carlos Gonzálbez i el trompetista Benet Palet entre d’altres, la jove i talentosa Júlia Plans arriba a la Cava com a líder de quartet. És la seva una veu personal, que destaca pel seu potent “groove”, càlida expressió i versatilitat. El seu estil i influències són el jazz tradicional, el soul, el funk, artistes de la Motown i fusions més llatines, comptant sempre amb un sòlid i enèrgic “groove”. Ens farà vibrar amb un concert vibrant, ple de matisos i pura emoció.

OLD CATS SWING BAND
Diumenge 31, a les 24 hores. Preu: 35 euros (24,5 per als socis), (amb campanades i raïm)

Concert de Old Cats swing a la nova jazz cava

Lleials a la tradició, la banda de jazz clàssic Old Cats Swing Band dona la benvinguda al 2024 en una doble cita a la Nova Jazz Cava. La formació de sextet és història viva del jazz amb el més granat de la nostra escena i una formació de vells col·legues amb intenses experiències musicals. A les seves files hi trobem a tres guanyadors del Premi Jazzterrasman, guardó que atorga el Festival de Jazz Terrassa: Josep Maria Farràs, Adrià Font i Pau Casares; a més de dos gats vells de les principals bandes barcelonines, com Òscar Font i Artur Regada. Federico Mazzanti hi posa el saber fer a les tecles del piano. I després del concert, a partir de les 2.30, festa de Cap d’Any amb Trescatorze DJ: Funk, Disco i Bogaloo.

JOAN FORT QUARTET
Dijous 4 de gener, a les 21 hores a la Nova Jazz Cava. Preu: 4 euros (socis gratuït)

El jove guitarrista català establert als Països Baixos ens porta un regal que podrem degustar poques hores abans que passin els Reis: un quartet de luxe amb un convidat especial que arriba directament d’Amsterdam: el pianista Timothy Banchet. Joan i Timothy es van conèixer fa tres anys a la capital neerlandesa, ciutat on ambdós viuen i toquen. Completen el quartet el mestre Horacio Fumero al contrabaix, i el bateria gallec David Puime.

20a BLUES & BOOGIE REUNION
Divendres 5 i dissabte 6 de gener, a les 22 hores. Preu: 25 euros (17,5 per als socis)

La trobada anual catalana de pianistes de blues i boogie woogie arriba amb els Mags d’Orient. Un espectacle musical ple de ritme i diversió. dos pianos de cua a l’escenari i quatre pianistes internacionals en acció rememorant l’estil més calent sobre les 88 tecles. Enguany se celebra el vintè aniversari amb el padrí de la trobada, el pianista alemany Axel Zwingenberger. August Tharrats hi aportarà el seu personal so ple de swing. Actuarà també el jove pianista anglés Tom Seals, un dels músics més actius actualment dintre del blues & boogie woogie. Els acompanyarà el sensacional pianista de casa nostra Lluís Coloma i el seu trio. Es tracta de dues vetllades irrepetibles, tocant piano solos i duets. Dos concerts màgics, el millor regal per a aquests Reis.

To Top