Cultura i Espectacles

Bayona aterra al Cinema Catalunya de Terrassa

La sala del centre serà l’únic cinema de la comarca on es podrà veure el darrer treball de Juan Antonio Bayona, “La sociedad de la nieve”. Cinesa i Yelmo s’han negat a exhibir-la per la seva disputa amb Netflix

Un fotograma de “La sociedad de la nieve”, del barceloní Juan Antonio Bayona / netflix

Dura 144 minuts, però quan surts de la sala et sembla que només ha passat un quart d’hora. L’obra magna del barceloní Juan Antonio Bayona, “La sociedad de la nieve” arriba aquest divendres al Cinema Catalunya de Terrassa. El film es va estrenar el 15 de desembre a Espanya, per bé que no es pot veure a cap sala de tot el Vallès Occidental. Les cadenes d’exhibició Cinesa i Yelmo s’han negat a estrenar el film de Bayona, que té 13 nominacions als Goya i competirà als Oscar. El motiu és que entenen que la finestra d’exhibició que els deixa Netflix és massa curta, de menys de tres setmanes. La plataforma estrenarà el film el dijous 4 de gener per a tots els seus abonats.

El film de Bayona, distribuït per Tripictures, es va llançar amb poc més d’un centenar de còpies. Fins ara, els terrassencs que volien gaudir-lo en una sala gran, amb tot el que això suposa d’experiència immersiva, havien d’anar a Barcelona o a ciutats com Manresa o Granollers. Des de divendres, no caldrà sortir de Terrassa per descobrir el film que va clausurar el passat Festival de Venècia i que es va projectar, amb gran èxit, a Sant Sebastià i a Sitges, entre d’altres festivals.

Als Andes i a Terrassa

”La sociedad de la nieve” és un projecte que ve de lluny. L’any 2011, mentre rodava “Lo imposible”, va caure a les mans de Bayona, format a l’ESCAC, la novel·la de Pablo Vierci del mateix nom. El va captivar la manera com explicava la tragèdia del vol 571 de la força aèria uruguaiana, que es va estavellar als Andes. És la tercera adaptació de la història que es duu al cinema. Aquesta relata els fets amb un heroisme sense estridències. La fotografia de Pedro Luque, la música de Michael Giacchino i la direcció de Bayona atrapen l’espectador des del primer minut i el submergeixen en el fred, el silenci i el blanc d’un desert infinit.

To Top