Comarca

El ple aprova un pressupost d’11,9 milions a Vacarisses

Invertir en la xarxa d’aigua, els residus i el transport a demanda, entre les prioritats

El consistori seguirà apostant pel medi ambient, l’educació, la cultura i el feminisme / ALBERTO TALLÓN

L’últim ple ordinari de l’any de Vacarisses es va centrar en la presentació del pressupost per a l’any 2024. Amb un import d’11.923.304 euros, la regidora d’Hisenda, Paola Moral, el va descriure com a “continuista i prudent, per la situació econòmica actual”. Tot i això, s’augmenta la partida d’Acció Social per posar “les persones al centre” i millorar, entre d’altres, el servei d’atenció domiciliària.

Moral va assegurar que se seguirà invertint en la xarxa municipal d’aigua, connectant-hi el nou pou de Torrella i treballant perquè la connexió en alta des de Viladecavalls sigui una realitat al més aviat possible. L’any vinent també s’estudiarà l’aplicació de l’anomenada “taxa justa” sobre el tractament de residus de cara a 2025.

Un dels projectes previstos per a l’any vinent és la licitació del manteniment viari del municipi, a més d’iniciar l’arranjament del nou magatzem de la brigada municipal perquè pugui traslladar-se i cedir l’espai actual a un futur viver d’entitats. En l’àmbit esportiu s’acometran altres obres, com la reforma dels vestidors de la piscina i del camp de futbol municipals.

Pel que fa a la mobilitat territorial, la regidora d’Hisenda va anunciar que “s’està treballant per implementar el transport a demanda a Vacarisses, a més d’augmentar la freqüència de busos entre el municipi i Terrassa, i trobar alternatives de transport públic per apropar-nos a la comarca veïna del Bages”.

El pressupost de l’Ajuntament de Vacarisses per a l’any vinent incorpora també una de les novetats d’aquesta legislatura, la regidoria de Normalització Lingüística, amb l’objectiu de defensar i preservar la llengua catalana. Finalment, es continua apostant per àrees com el medi ambient i l’eficiència energètica, l’educació, la cultura i els feminismes.

Veïns per Vacarisses va donar suport al pressupost presentat: “S’han tingut en compte les nostres propostes i hi estarem a sobre perquè es puguin complir”, va afirmar al respecte Juan Pablo Garrido.

La oposició

El PSC i Vox, per la seva banda, es van abstenir en la votació. El regidor socialista, Jesus Arasanz, va posar de manifest la poca antelació amb què havien rebut la proposta per analitzar-la i va preferir preguntar diversos dubtes abans de decidir el posicionament del seu grup.

Per la seva banda, La Voz de Vacarisses i UIPV-Junts van votar-hi en contra. Raúl Avilés va lamentar no haver pogut fer “una taula participativa amb els partits que volem sumar per poder treballar les diferents partides pressupostàries i els increments de les ordenances municipals”. En aquest sentit, l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, va assenyalar: “Tenim la mà estesa a propostes, però ens devem al programa electoral que va votar la majoria de la ciutadania i intentarem arribar al seu màxim compliment”.

To Top