Ahir i Avui

Ser modern i no morir en l’intent

Rambla d’Ègara / Centre Cultural 1980 – 2023

Recuperem per un dia la rambla d’Ègara, artèria inqüestionable de la ciutat i que travessa molts carrers entre els seus dos punts. Més en concret, és la zona del que llavors era el Centre Cultural i que ara És la Factoria Cultural o, resumidament, la Fact. Tot i que molt de l’embolcall que rodeja l’edifici és pràcticament el mateix, la comparació de les dues instantànies demostra el pas del temps, una vegada més a aquest espai.

Fotos: Arxiu Diari de Terrassa i Nebridi Aróztegui

Tot el que envolta a la construcció i a la resta del paisatge que es pot veure a la instantània més vella, que és de 1980, denota antiguitat, però ben entesa, que, de fet, tampoc estem parlant d’un segle de diferència. La foto actual, no només per la qüestió del color, ensenya realitats molt més vives, a més d’una activitat que convida a afegir-s’hi.

L’any 1980 encara faltava molt per la reconversió de la ciutat en allò que és ara. Eren altres temps, amb unes mentalitats diferents, suposadament, i amb ganes de progrés i modernitat..

Una mica de broma

Hi va haver un temps en què parlar de modern semblava com si fos un qualificatiu per fer una mica de broma. “Mira que modern” o “sí que ets modern”, se solia deixar anar, quan encara s’arrossegaven costums del passat i quedava molt i molt per fer i per viure.
Li ha passat també a aquesta entitat, que ha canviat de nom, tot i que la seva finalitat continua sent, bàsicament, la mateixa per la qual va ser fundada. Ser modern no sempre és bo, però tampoc sempre és dolent.

To Top