Terrassa

El Pare Noel instal·la la seva cabana al parc de Sant Jordi

L’Associació Vegana de Catalunya organitza durant aquestes festes el Jardí Màgic del Pare Noel, un circuit ple d’activitats i tallers amb elfs que acompanyen els nens a la seu de Santa Claus

Desenes de nens han gaudit aquest dijous a la tarda del circuit d’activitats nadalenques / ALBERTO TALLÓN

Arriba Nadal. Els nens somriuen. Però més contents estan aquells que ja han pogut entregar-li la carta al Pare Noel. Uns quants ja ho han fet al parc de Sant Jordi durant aquest dimecres i dijous gràcies a la iniciativa de l’Associació Vegana de Catalunya: “el Jardí Màgic del Pare Noel”. L’experiència consisteix en un circuit en què els elfs acompanyen els infants per diferents activitats i tallers, fins a arribar a la cabana de Santa Claus, on tots aprofiten aquesta oportunitat màgica per fer-se una foto pel record.

Encetem el circuit. Caminen uns metres i ens trobem amb una primera parada que ofereix un regal sorpresa per als més petits. Els elfs els acompanyen fins a una segona estació on els nens fan el primer taller. S’han de donar una mica de pressa, perquè l’experiència dura aproximadament una hora i no es volen perdre cap activitat. En la tercera parada, fabriquen i personalitzen una caseta ideal per penjar a l’arbre de Nadal. En el següent taller, també poden crear una postal. Als nens els hi agrada decorar-la amb una mica d’esperit nadalenc. Per exemple, la Maria ha creat la seva postal amb un arbre de Nadal ple de colors. No hem acabat el recorregut. De fet, encara el més important: visitar la cabana del Pare Noel. Amb un somriure d’orella a orella, els infants van entrant i sortint. En aquesta activitat coneixen de prop el Pare Noel. La majoria aprofiten l’ocasió per entregar-li la carta.

El Jardí Màgic del Pare Noel, al parc de Sant Jordi / ALBERTO TALLÓN

Per cert, segur que quan us parlen del Pare Noel us ve al cap la imatge d’ell vestit de color vermell. Però sabeu què? Originalment, aquest personatge s’associava sempre al color verd. De fet, el que tenim a Terrassa, al parc de Sant Jordi, porta un vestit verd. En 1902 es va consagrar la figura de Santa Claus com un rabassut ancià que reparteix regals de Nadal. Portava una barba frondosa i un vestit de color verd. No és fins al 1931 quan passa al vermell. Aquesta decisió d’estilisme no és decidida per un altre que per Coca-Cola. La companyia va adquirir els drets del personatge i el va redissenyar amb els seus colors: vermell i blanc.

El circuit d’activitats ha agradat molt als nens, però també a molts pares, com l’Alexis. Comenta que “la iniciativa també és gratificant per a nosaltres, ja que gaudim molt amb ells, i més veient que s’ho passen bé”. Així mateix, expressa que la decoració nadalenca i les llums fan que “durant la nit sigui preciós”.

A través d’aquest esdeveniment, es vol abraçar la consciència ambiental amb l’objectiu de fomentar la reducció, la reutilització i el reciclatge. En aquest sentit, la cofundadora de l’Associació Vegana de Catalunya, Anna García, explica que “les manualitats es fan sempre amb materials reutilitzats com cartró o diari”.

El Jardí del Pare Noel al parc de Sant Jordi / ALBERTO TALLÓN

“El Jardí Màgic del Pare Noel” es pot visitar des de les 16 hores fins a les 20 hores tots els dissabtes, diumenges i festius, fins al 23 de desembre. Des de l’organització recomanen comprar l’entrada (6 euros) des de la pàgina web de l’Associació Vegana de Catalunya per què només es pot adquirir en el mateix parc si encara no s’han arribat a les persones màximes del torn (20).

Del 4 al 23 de desembre, el parc de Sant Jordi acull en paral·lel un mercat amb oferta gastronòmica vegana, llibres, artesania, espelmes, flors i plantes de Nadal, regals, roba de segona mà, etc…

To Top