Terrassa

Saps quina multa et caurà si portes aquest element al cotxe?

Augmentaran les sancions per l’ús de dispositius que ajuden els conductors a evitar radars i multes, com els detectors o inhibidors

L’any 2021, el Consell de Ministres va aprovar una modificació per tal que les sancions que suposen la retirada de punts del carnet augmenteixin, així com per elevar la quantitat de punts perduts en altres infraccions, como l’ús del telèfon mòbil al volant a les carreteres espanyoles.

El cas de les sancions per l’ús de dispositius que ajuden els conductors a evitar radars i multes, com els detectors o inhibidors, augmentaran en gran mesura, ja que la DGT té com a objectiu acabar amb ells. D’altra banda, aquesta mesura s’adopta per tal de fer baixar la sinistralitat per excés de velocitat a les carreteres.

La Direcció General de Trànsit (DGT) no vol resignar-se a aquesta realitat i ha endurit la normativa a l’Estat sobre els aparells que es poden portar al vehicle mentre se circula. Per això, l’organisme ha matisat quins dispositius són legals i ha incorporat sancions econòmiques i de punts pels qui els facin servir o simplement en disposin.

És el cas dels detectors de radars, que són capaços de localitzar els detectors de velocitat propers. El seu ús i tinença són considerats una infracció greu i suposen una multa de 200 euros i la retirada de tres punts del carnet. Pitjor encara és disposar d’inhibidors de radars, que no només els rastregen, sinó que anul·len el seu funcionament. En aquest cas, la multa s’elevaria fins als 6.000 euros i la retirada de punts, fins a sis. D’altra banda, els tallers que els instal·lin s’exposen a una sanció de 30.000 euros.

Sí que està permès, però, emprar avisadors de radars, disponibles als aparells GPS i les aplicacions mòbils. Aquests, només situen els radars al mapa i avisen el conductor de la seva proximitat i, per tant, són legals. Cal evitar, però, manipular-los mentre es condueix.

To Top