Terrassa

L’oposició retreu al govern improvisació amb l’urbanisme tàctic

El PSC alerta que rectificar pot provocar problemes amb els Next Generation i el PP celebra que acabi “la broma de pintar carrers amb coloraines”

Les inversions en mobilitat dels fons Next Generation han estat molt importants i no es poden veure compromeses ara ni en el futur, diu l’oposició. L’alcalde, Jordi Ballart, anunciava dissabte en una entrevista al Diari de Terrassa que el govern està revisant algunes mesures de mobilitat preses l’anterior mandat, que revertiran. I posava com a exemple l’urbanisme tàctic del carrer d’Arquimedes. “Tenim la possibilitat de tirar enrere l’urbanisme tàctic perquè no ha acabat de funcionar”, deia.

“Aquest era un projecte no prou madur i ara tenim un problema amb els Next Generation – diu Eva Candela– líder del grup municipal socialista-. La qüestió és que s’ha improvisat i ara volen rectificar ampliant voreres, una mesura que té un cost elevat i ja veurem si funciona”.

Des del PP, la seva portaveu municipal Marta Giménez aplaudeix “el pas enrere. Celebro que reverteixi l’urbanisme tàctic. Era una broma imposar coloraines a les voreres i al paviment, una mesura que no soluciona els problemes de circulació ni la seguretat viària”.

La regidora popular parafraseja l’exregidor Ignasi Puig en qualificar les decisions del govern en mobilitat com a “disseny sense seny”. En un exercici inusual en policia d’autocrítica, l’alcalde va afirmar dissabte: “no m’importa reconèixer que ens hem equivocat en algunes coses”. En la rèplica, Marta Giménez li demana que “si ara ha de refer Arquimedes, Galileu, Faraday i Mas Adei, tornarem a entrar en la fase de fer estudis i el que toca és escoltar els veïns. Tant estudiar per acabar equivocant-se”.

Lideratge i palau de Congressos

Els socialistes creuen que amb les seves decisions, el govern municipal “desorienta els comerciants i la ciutadania”. Ballart, apunta Candela, “engega un mandat nou sense projecte de ciutat. Porta fen d’alcalde des de 2012, excepte un any, i les seves declaracions no inclouen cap proposta estratègica, de dinamització econòmica, per crear llocs de treball”.

En general, diu el PSC, ens preocupa “la manca d’influència metropolitana de Terrassa. Ara no funciona la comissió bilateral amb la Generalitat. Perquè no exigeix més interlocució? -rebla Candela-. Que pregunti al soci d’ERC”. La regidora diu que tot rau en “un problema d’irrellevància. La suposada independència del govern ens porta enrere”.

El pressupost posarà l’accent en la neteja i el manteniment de l’espai públic i els socialistes recorden que “aquesta era una afirmació què ja feien el 2019. Van dir que farien una auditoria a Eco Equip i quatre anys després encara l’esperem”. Que els 6,7 milions que recaptarà la nova taxa comarcal de residus es destinin a Eco- Equip i a millorar la neteja “és una bona notícia”, però el PSC recorda que “ja vam demanar que calia posar al dia l’empresa, que tancarà 2023 en pèrdues”.

Pel que fa als grans projectes, des del PP creuen que l’anunci de l’alcalde de fer un Palau de Congressos amb un aforament de 5.000 butaques “són les rieres d’aquest mandat. Quatre anys després, les rieres continuen malament i això mateix passarà amb el Palau de Congressos”.

I afegeix,”endavant amb el projecte. Terrassa el necessita, però que no s’oblidin dels equipaments esportius, que estan en un estat lamentable”.

L’enderroc dels jutjats “s’ha d’estudiar”

L’alcalde ha anunciat la voluntat de proposar a la Generalitat l’enderroc de l’antic edifici dels jutjats de la rambla d’Ègara. Rehabilitar-lo té un cost que supera els 5 milions d’euros, una xifra que “ha fet fugir” les empreses i les institucions que hi estaven interessades fins ara, ha dit. El PSC creu que l’opció de tirar a terra l’edifici dels jutjats “s’ha d’estudiar amb calma. Ens estranya molt que la proposta es faci ara, que la conselleria d’Interior ha assumit la titularitat de l’immoble”. Els socialistes suggereixen incorporar la proposta a la comissió bilateral amb la Generalitat “i situar-la com a prioritària. És que ens sobta molt que Interior estigui interessat en l’edifici i l’alcalde defensi l’enderroc”.

To Top