El Govern ha aprovat aquest dimarts la subscripció d’un conveni entre el Departament de Cultura i el Ministeri d’Hisenda i Funció Pública per al finançament del projecte del futur Catalunya Media City. L’acord, que suposa el traspàs de 60 milions d’euros de l’Estat a la Generalitat, permetrà iniciar la construcció de dos nous platós al Parc Audiovisual de Catalunya (PAC). El projecte, amb epicentre en les Tres Xemeneies de Sant Adrià de Besòs, neix amb l’objectiu de convertir Catalunya en referent internacional de l’audiovisual, la cultura digital i el videojoc.
La tinenta d’alcalde de Projecció de la Ciutat, Ona Martínez, ha explicat que “la Generalitat ja disposa dels recursos i durant el 2024 s’ha de licitar i tancar el projecte, així com definir quin cost té i com s’acaba finançant”. En aquest sentit, afegeix que “s’ha d’anar avançant a bon ritme”. “Continuarem treballant amb la Generalitat perquè tot això no s’aturi”, assegura Martínez.
El Parc Audiovisual ampliarà les seves instal·lacions en uns terrenys de 6.000 metres quadrats. El passat mes d’abril, la Generalitat va encarregar un estudi per determinar què s’hi podia arribar a fer. Les previsions són de construir dos nous platós de 2.500 metres quadrats i 1.200 metres quadrats en un solar a tocar de l’antic Hospital del Tòrax. D’aquesta manera, es duplicaria l’oferta actual de producció al PAC, que disposa de quatre platós: un de 305 metres quadrats, un de 600 metres quadrats i dos de 1.200 metres quadrats.
ATRAURE LA PRODUCCIÓ AUDIOVISUAL
Catalunya està fent una aposta pel Catalunya Media City, el projecte que preveu crear un hub audiovisual i del videojoc a l’entorn de les Tres Xemeneies, per atraure i retenir talent i riquesa, però també per remarcar la capacitat de producció d’aquests sectors clarament de futur a nivell internacional. En aquest projecte, el PAC hi juga un paper important, un espai participat en un 20% per la Generalitat i en un 80% per l’Ajuntament de Terrassa que és referent en la producció audiovisual.
L’objectiu de l’ampliació és atraure, concentrar i retenir el màxim percentatge de la producció audiovisual vinculada als projectes que s’interessen per rodar al país. Catalunya és pol d’atracció per rodar tot tipus de productes en exteriors, però hi ha una mancança pel que fa a platós de grans dimensions, i això fa que part d’aquesta producció es derivi a altres països.
La intenció de la Generalitat és que el Catalunya Media City estigui acabat abans del 2030, amb una inversió total entorn dels 450 milions d’euros.