Terrassa

La terrasenca Alba Soldevilla, nova diputada del PSC al Congrés

La candidata socialista ocuparà la vacant de Miquel Iceta

Terrassa tindrà diputada al Congrés. La marxa de Miquel Iceta, que deixa al Ministeri de Cultura i l’acta de diputat per ser el nou ambaixador d’Espanya a la Unesco, deixa una vacant al grup socialista que ocuparà la terrassenca Alba Soldevilla, que va ocupar al número 15 a la candidatura del PSC a les darreres eleccions generals.

Alba Soldevilla prendrà possessió de l’acta de diputada dimarts 19 de desembre. I aviat es coneixerà a quines comissions s’incorpora. A la nova diputada li correspon fer un seguiment dels temes pendents de decisions ministerials i vinculats a Terrassa i al Vallès Oest. Entre ells, la signatura pendent del conveni que ha de desencallar l’execució de la continuïtat de la B-40 (ronda Nord) de Terrassa fins a Sabadell i Castellar.

Alba Soldevilla és llicenciada en farmàcia i al llarg de la seva trajectòria professional ha treballat en diverses empreses del sector, així com en l’àmbit universitari. Dins del partit, ha sigut secretària de Salut i d’Empresa, Treball i FP, entre d’altres. A les eleccions municipals era la número 17 de la llista del PSC.

A l’agrupació local del Partis dels Socialistes de Catalunya valoraven aquest matí molt positivament la incorporació de la seva companya de fomació al congrés. “És una dona molt preparada i, per la seva joventut, una persona que aportarà molt al futur – ha comentat Eva Candela, regidora i diputada al parlament de Catalunya- . La seva vinculació a Terrassa i al Vallès la farà estar alerta de tots els temes del territori que es tractin a Madrid”.

Abans que la nova diputada del PSC, Terrassa ha tingut dos representants al Congrés. Josep Corominas (1989 i 1996) i Dolors Puig als mandats de 2004 i de 2008), tots dos pel Partit dels Socialistes de Catalunya.

To Top