Espanya derrota per 2 a 1 Corea del Sud i jugarà els quarts de final contra els Països Baixos

La selecció espanyola de hockey s’ha classificat per als quarts de final de la Copa del Món femenina sub-21 que es disputa a la capital xilena, Santiago. El combinat que prepara Mar Feito, amb quatre terrassenques a les seves files, ha acabat segona del grup “B” després d’imposar-se per 2 gols a 1 a la selecció de Corea del Sud. Dimecres a les 13 hores (horari català) s’enfrontarà a la primera classificada del grup “A”, la potent selecció dels Països Baixos.

Al grup “B”, l’Argentina ha acabat líder amb 9 punts, seguida d’Espanya amb 6 (ha guanyat Corea del Sud i Zimbàbue i ha perdut amb l’Argentina). Coreanes i africanes han quedat fora dels quarts de final. Al grup “A”, les neerlandeses han sumat els mateixos 7 punts que les australianes, però s’han classificat primeres per “goal-average”. La selecció amfitriona, Xile, i Sud-àfrica, no seran a la ronda de quarts.

N’hi havia prou amb un empat

Les de Mar Feito en tenien prou amb un empat davant les sud-coreanes per accedir a quarts. Es van acabar imposant gràcies als gols de Sara Carmona i Teresa Sáenz de Santamaría. Les espanyoles van sortir decidides a guanyar el partit. Al minut 5, la santcugatenca Teresa Lima va disposar de la primera oportunitat clara. Un minut després, la migcampista de l’Atlètic Clara Barba va executar un penal-córner que Jone Alba va rematar desviat. Al minut 10, Barba va rematar alt un altre penal-córner.

El segon període va començar amb un altre llançament de penal que Lee Seoyeon va aturar amb una gran actuació. Les coreanes van igualar el poder espanyol al mig del camp i es va entrar en un període sense massa oportunitats de gol. Però en els darrers segons del segon acte, la jugadora del Sanse Complutense Sara Carmona va obrir el marcador.

L’avantatge va donar molta tranquil·litat a la selecció, que va començar el tercer quart controlant la bola. Al minut 43, en un altre llançament de penal-córner, la jugadora del Tenis Teresa Sáenz de Santamaría va establir un 2 a 0 que donava gairebé de forma definitiva la classificació per als quarts a les espanyoles.

Les asiàtiques ho van intentar en el darrer quart d’hora. La portera del Júnior de Sant Cugat Jana Martínez va interceptar un penal de les coreanes, que buscaven retallar distàncies. Espanya, però, seguia insistint en atac. Quan faltaven set minuts, Carmen Fernández va desaprofitar un llançament d’stroke que hauria suposat el tercer gol espanyol. El va aturar la portera.

Al penúltim minut del matx, An Sujin va establir el 2 a 1 definitiu per a les coreanes en un altre llançament de penal-córner.

El combinat espanyol prepara ja el decisiu enfrontament de dimecres davant dels Països Baixos.