Cultura i Espectacles

“La Bohème” sonarà tecno

L’entitat Òpera Terrassa organitza el 13 de desembre un innovador assaig general orientat als joves, que estarà precedit per una punxada de músiques de “La Bohème” amb bases de música electrònica a l’exterior del Teatre Principal. Les funcions oficials són el 15 i el 17 de desembre i ja s’ha venut prop del 80% de l’aforament

Músics i cantaires d’Òpera Terrassa, a l’Ateneu Terrassenc / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Tic-tac, tic-tac. Després de mesos de preparació i anuncis, “La Bohème” s’acosta. L’entitat Òpera Terrassa la posarà en escena en dues funcions, el propers divendres 15 de desembre (21 hores) i diumenge 17 (18 hores). L’aficionat que vulgui triar funció ha de tenir en compte els horaris (l’obra dura tres hores) i la celeritat: ja s’han venut prop del 80% de les entrades.

Tanmateix, dimecres 13 hi haurà un assaig general obert, orientat especialment al jovent. Tant és així que prèviament a l’assaig hi haurà una sessió de música tecno al carrer del Teatre. “A partir de les 19 hores, Dj Tuander farà una actuació a l’espai públic, perquè tallem el carrer i tot”, explica amb entusiasme Anna Farrés, secretària de l’entitat Òpera Terrassa.

“Hi barrejarà les músiques de l’òpera ‘La Bohème’, com les àries de les solistes, però amb bases de música electrònica”, afegeix Farrés. “De fet, Puccini és un dels grans compositors de tots els temps, amb una gran sensibilitat”, prossegueix.

Després de la punxada d’aquesta “Bohème tecno”, l’assaig arrencarà a les 21 hores. “Està adreçada a públic escolar i gent joves, així com gent gran de residències i famílies vulnerables, que potser no estan avesades a anar al teatre i no tenen els recursos econòmics per fer-ho”, diu Farrés.

Rodat per l’ESCAC

No és pas l’única novetat d’aquesta “La Bohème”. S’espera que l’escenografia sigui transgressora, si bé encara no donen més detalls.

A més, la posada en escena estarà coordinada pel jove cineasta Pablo Anarte, qui addicionalment la rodarà en pla seqüència. De fet, el material tècnic necessari serà aportat per l’escola de cinema ESCAC. De fet, hi haurà un equip de gravació de més d’una desena d’alumnes de l’escola de cinema a Terrassa.

La seva tasca serà doble. Per una banda, la imatge que la càmera gravi en el moment serà projectada en una gran pantalla, al costat de l’escenari. Una retransmissió en “streaming”, vaja. I per l’altra, la imatge serà gravada. “La idea és que surti un audiovisual que després es puguin fer més passis, que quedi com a patrimoni per a la ciutat”, explica Farrés.

La funció de 2022: “Don Giovanni” / NBERIDI ARÓZTEGUI

Algunes de les possibilitats serien fer projeccions de la cinta al mateix teatre Principal o al Cinema Catalunya (on de fet ja es fan passis d’òpera en “streaming” des de les grans capitals musicals d’Europa).

“Serà una Bohème que no s’ha fet mai”, diu Josep Maria Casarramona

El propi cineasta Anarte explica: “Som un equip jove i hem volgut que damunt l’escenari el públic hi vegi un festival de l’art”. I afegeix: “Tenim tot el dibuix de l’escena fet, amb el recorregut que durà una única càmera”.

Al mateix respecte, el president d’Òpera Terrassa, Josep Maria Casarramona, coincideix: “Serà una Bohème que no s’ha fet mai, amb una producció cinematogràfica per extreure’n una pel·lícula”.

També Facundo Muñoz hi veu els beneficis del rodatge: “‘La Bohème’ és una de les òperes més cinematogràfiques i teatrals que hi ha”. De fet, afegeix: “Crec que Puccini estaria encantat si hagués tingut una càmera a mà”.

Desenes d’implicats

Aquestes funcions aplegaran fins a 70 persones damunt l’escenari. I és que el cor d’Òpera Terrassa se sumarà al cor d’infants del Conservatori de Terrassa, juntament amb figurants joves de l’Institut Torre del Palau i la col·laboració de l’Orquestra Terrassa 48, a banda dels tènics de l’ESCAC.

“La Bohème” sonarà tecno
To Top