Terrassa

Creu Roja Terrassa “hi ha estat i hi estarà sempre”

La institució vol adaptar-se a “noves formes de voluntariat”

El públic ha fet amb cartolines el símbol internacional de Creu Roja / ALBERTO TALLÓN

Les cançons de Gòspel Vallès han fet d’argamassa alegre entre intervenció i intervenció, entre agraïment i agraïment, perquè en això ha consistit sobretot la gala anual que Creu Roja Terrassa ha celebrat aquest dijous al Teatre Principal.

Ha estat una tarda d’agraïments, de manera especial, als més de 600 voluntaris que, al costat de l’equip de 50 professionals, mantenen dia a dia l’activitat d’una institució capdavantera. Perquè, en paraules de l’alcalde, Jordi Ballart, Creu Roja és “una peça fonamental” en l’entramat solidari de Terrassa. Creu Roja, ha dit, “hi ha estat, hi està i hi estarà sempre. No falla mai”.

Ha estat una tarda d’agraïments i homenatge a Marià Gàllego, Medalla d’Honor de la ciutat, ja expresident, que ha dirigit durant 28 anys la delegació local. “Gràcies, Marià, pel teu lideratge, per la teva humanitat i compromís amb Terrassa, i per l’estabilitat aportada a la institució durant aquests anys”. Gàllego romania a l’escenari al costat de la Trini, la seva dona.

Marià Gàllego, durant el seu parlament / ALBERTO TALLÓN

L’expresident, que continua a la junta de l’assemblea local com a vicepresident, ha recordat que l’entitat ha passat de dedicar-se, sobre tot, a serveis d’ambulància i preventius, quan ella va arribar a la direcció, a la intensa tasca que desenvolupa ara per atendre unes 15.000 persones l’any.

L’acte institucional ha esdevingut, en part, un simbòlic traspàs de poders, perquè enguany Marià Gàllego ha deixat de presidir Creu Roja Terrassa després de gairebé tres dècades al capdavant de l’entitat. Ha deixat pas a Anna Bertran, que ha elogiat el treball del seu predecessor i ha avançat que la delegació terrassenca de Creu Roja explorarà “noves formes de voluntariat” per donar cabuda i adaptar-se a aquelles persones que desitgen col·laborar amb la institució humanitària però no sempre disposen del temps que aquest treball requereix.

L’assemblea local també vol millorar la seva gestió de la comunicació i la transparència: “Tenim en marxa més de 50 projectes i a vegades no som capaços d’explicar el que fem”.

FOTOS | Gala anual de Creu Roja Terrassa

To Top