Terrassa

El Gran Recapte esquiva la inflació de l’oli i la llet

La resposta de la ciutadania terrassenca “ha estat molt bona”, diu l’organització

Alumnes de Salesianes de Terrassa, participant com a voluntaris en la recollida d'aliments de dissabte a l'establiment Bon Àrea del carrer de Sant Marc / Nebridi Aróztegui

El Banc dels Aliments de Barcelona ha fet un primer balanç del Gran Recapte 2023 i les xifres són positives. Amb la recollida d’aliments als supermercats, les donacions econòmiques obertes al web i al Bizum 33596, el Gran Recapte ha esquivat la inflació i igualat les xifres de la campanya del 2022. Aleshores va reunir sis milions d’euros, entre les donacions monetàries i el valor dels productes recaptats ei dels establiments.

Recollida d’alimentas a Casa Evaristo / Nebridi Aróztegui

A Terrassa Laura Mendilucecodelegada local amb Gemma Molins del Banc d’Aliments, explica que la resposta de la ciutadania ha estat “molt bona en tots els aspectes. La recollida d’aliments ha estat molt positiva, malgrat la inflació de preus, i la col·laboració dels voluntaris, dels supermercats i dels treballadors dels establiments, atenen en tot moment les necessitats dels voluntaris, ha estat extraordinària”.

Terrassa tenia divendres i dissabte, dies de recollida del Gran Recapte, 26 supermercats amb punts d’entrega d’aliments i una xarxa de voluntaris distribuïts en torns de quatre hores. El resultat ha estat la recollida de tots els productes inclosos en la llista del Banc d’Aliments, especialment llegums, conserves, cereals, llet i oli. L’increment de preus d’aquests productes no ha frenat la generositat de la ciutadania i la prova és que a una part dels carros de recollida la presència d’oli i llet s’ha mantingut, explica Mendiluce.

La delegada explica que aquesta ha estat “una edició molt positiva del Gran Recapte. Amb anècdotes com persones que van anar al supermercat expressament a carregar el carro per fer l’aportació, alguns amb imports de 100 euros”. Entre els donants, alguns usuaris del Rebost de Terrassa “que aportaven algun aliment i donaven les gràcies per ser beneficiaris. També van venir moltes persones que explicitaven que feien la donació pensant que aviat ells mateixos podrien ser usuaris, donada la difícil situació econòmica en què es trobaven”.

Des del Banc d’Aliments valoren la difusió prèvia que es va fer del Gran Recapte per part especialment de les entitats que han participat, tant en l’aportació de voluntaris com en la viralització a xarxes socials de la convocatòria. “Escoles i clubs esportius van fer córrer el Gran Recapte entre pares i socis i això ha ajudat a incrementar les aportacions i tancar una bona edició”.

To Top