Terrassa

Terrassa s’il·lumina de Nadal

Inicia el compte enrere per Nadal a Terrassa amb l’espectacular encesa de l’enllumenat nadalenc de la ciutat i de l’arbre del Raval

Encesa de l’enllumenat nadalenc a Terrassa / Lluís Clotet

Terrassa ha donat el tret de sortida a Nadal amb una espectacular encesa de l’enllumenat nadalenc de la ciutat i de l’arbre del Raval. L’encesa ha començat a les 18.30 hores, quan la llum del dia ja havia marxat i només quedava la claror dels llums del carrer. Els terrassencs i terrassenques que esperaven impacients i omplien tot el raval de Montserrat han vist com la ciutat s’ha il·luminat tot donant la benvinguda a la temporada nadalenca. L’acte ha estat marcat per les xiulades, els “que comenci ja” i fins i tot alguns renecs dels espectadors per la llarga espera. Alguns impacients han marxat poc abans de l’inici i l’entrada del Raval s’ha buidat.

Aquesta tarda de dissabte també s’ha celebrat l’acte d’inauguració del pessebre institucional, instal·lat al mateix raval de Montserrat i elaborat per l’Agrupació de Pessebristes de Terrassa. Enguany, el muntatge és obra de Santiago Pasqual Talens i mesura 12 metres de llargada per 6 d’amplada. La recreació reprodueix un poblat de Palestina i inclou el tradicional naixement, un molí d’aigua per moldre farina i la rèplica d’un forn de pa romà a Pompeia.

“M’agrada molt el pessebre d’aquest any i em sembla molt adient que reprodueixin un poblat de Palestina”, explica la Maria, que ha vingut a veure l’encesa amb la seva família. La Carla, que ha fet moltes fotos del moment, explica que li agrada molt com es veu la ciutat quan està il·luminada. “Terrassa es veu diferent així, és molt bonic”, assegura. “Però l’encesa de llums s’ha fet esperar molt i s’ha notat com la gent estava crispada”, afegeix la Carla.

Encesa de l’enllumenat nadalenc a Terrassa / Lluís Clotet

Aquest any l’enllumenat de Nadal també s’ha reforçat amb 913 punts de llum repartits pels districtes de la ciutat i amb punts reforçats al Raval de Montserrat, al passeig del Comte d’Ègara o la Plaça Vella. I és que l’acte d’inauguració cada vegada atrau a més i més espectadors. Aquesta tarda gairebé no hi cabia una agulla al Raval. Per aquesta raó, l’Ajuntament de Terrassa ha incrementat aquest 2023 el pressupost en 3.500 euros. Com a novetat, aquest Nadal l’enllumenat nadalenc es tancarà a les 22 hores a tota la ciutat. Al centre, però, entre els dies 24 de desembre i el 5 de gener l’horari s’allargarà fins a la 1 de la matinada i, la nit de Cap d’Any, fins a les 3 de la matinada. Els llums es podran veure fins al 7 de gener.

El popular arbre de Nadal s’instal·la al Raval des de l’any 2020 i és el protagonista per excel·lència del Raval durant més d’un mes. “Sempre em faig fotos, és que és una passada”, diu la Carme, que ha estat espectadora del moment de l’encesa de l’enllumenat. “Crec que haurien hagut d’encendre-les abans o avisar que no s’encendrien a les 17.45 h, que és quan tothom pensava que seria”, explica.

L’Òpera Terrassa, Terrassa Ciutat Coral i la Companyia La Tal, amb la col·laboració de Comerç Terrassa Centre han guiat l’acte amb els seus cants. L’acte també ha comptat amb una zona reservada per a persones amb mobilitat reduïda i amb intèrpret de llengua de signes.

Encesa de l’enllumenat nadalenc a Terrassa / Lluís Clotet

To Top