Terrassa

Terrassa ajudarà en la reconstrucció de Gaza

La cooperació s’articularà amb la convocatòria de subvencions per a projectes humanitaris

La regidora Rosa Boladeras, durant l'acte en què ha presentat la iniciativa municipal

L’Ajuntament de Terrassa ha anunciat aquest dimecres que cooperarà en la fase de reconstrucció de Gaza. Ho durà a terme a través de la convocatòria de subvencions per a projectes d’ajuda humanitària.

El consistori afirma que fa extensiva la campanya de crida d’emergència “per la crisi humanitària generada per l’escalada de violència a Palestina“, una campanya que ha posat en marxa el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, del qual Terrassa en forma part com a soci fundador. L’entitat ha engegat aquesta acció dirigida als ajuntaments, a les entitats supramunicipals i a la ciutadania per col·laborar en les accions d’ajuda humanitària a la zona.

“Des del Fons Català s’informa que des de la declaració de guerra d’Israel contra la Franja de Gaza del passat 7 d’octubre, com a resposta als atemptats de Hamàs contra Israel del mateix dia, més de 10.000 persones palestines han estat assassinades, el 68% de les quals són infants, dones i gent gran (Ministeri de Salut Palestí i OCHA); i gairebé 1.400 persones israelianes i estrangeres han estat assassinades a Israel, la gran majoria el mateix dia 7 d’octubre (OCHA)”, assenyala el govern municipal.

Promoció del diàleg

“Els atacs també han afectat persones que estaven treballant a la Franja: des del començament de l’ofensiva han mort 195 professionals sanitaris, 99 treballadors d’UNRWA (Agència de la ONU per als refugiats palestins) i 47 periodistes”, afegeix.

L’administració municipal col·laborarà en les tasques de reconstrucció a la zona, “donant resposta, així, a la crida feta des del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament”

La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Rosa Boladeras, explica que l’Ajuntament està decidit a mantenir-se actiu “en la promoció del diàleg i la pau i confiem que, junts, podrem donar suport a les persones afectades i contribuir a la reconstrucció de les comunitats malmeses”.

L’administració municipal col·laborarà en les tasques de reconstrucció a la zona, “donant resposta, així, a la crida feta des del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament”. Ho farà a través de la convocatòria de subvencions “per a projectes d’ajuda humanitària per pal·liar situacions com són els conflictes armats o els fenòmens naturals. De moment, hem contactat amb entitats que treballen a la zona per col·laborar en les tasques humanitàries que hi estan duent a terme, com la UNRWA, l’agència de Nacions Unides per a les persones refugiades de Palestina, amb la qual ja es treballa des del 2021 en un projecte d’ajuda alimentària per a la població de Gaza”.

L’Ajuntament de Terrassa recorda que va ser una de les primeres institucions a adherir-se al Fons Català, creat l’any 1986, i que cada any hi aporta la seva contribució. Actualment forma part de l’executiva de l’entitat, representat per la regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional Rosa Boladeras.

Aquest dimecres, a partir de les 18 hores, hi ha convocada una concentració organitzada per la plataforma Terrassa amb Palestina. La protesta, prèvia a la presentació d’una moció al ple de divendres, tindrà lloc al raval de Montserrat.

Terrassa ajudarà en la reconstrucció de Gaza
To Top