Terrassa

Óscar Puente, el ministre que inaugurarà la B-40

Les obres estaran enllestides el 30 de novembre i al ministeri busquen forat a l’agenda per tallar la cinta

El nou Govern de Pedro Sánchez tindrà quatre vicepresidències i 22 carteres, entre les quals incorpora a l’exalcalde de Valladolid, Óscar Puente, com a nou ministre de Transports i Mobilitat Sostenible. Puente, que substitueix a la catalana Raquel Sánchez al capdavant de la cartera més inversora de l’executiu, serà l’encarregat d’inaugurar el tram Olesa-Viladecavalls de la B-40.

L’esperada estrena de l’autovia serà una de les primeres cites a l’agenda del nou ministre. Sobre el terreny, els treballs estan pràcticament enllestits i a Madrid ja busquen forat a l’agenda del nou ministre per fixar data per a la inauguració d’una de les infraestructures que acumula més anys d’obres, catorze anys per a 6,1 quilòmetres d’autovia. Si no hi ha novetats de darrera hora, la B-40 ha d’entrar en servei abans de finals d’any.

Imatge de les obres de la B-40 al nus de comunicacions de Viladecavallsa finals d’octubre/ Alberto Tallón

Puente, un ministre de perfil molt polític, serà finalment l’encarregat de tallar la cinta del també nomenat Quart Cinturó. Va ser portaveu de l’executiva del PSOE i va recuperar protagonisme mediàtic quan el president Pedro Sánchez va deixar a les seves mans la rèplica a Alberto Núñez Feijó, líder del PP, al seu debat d’investidura fallit. Ara, l’exalcalde de Valladolid se situa al capdavant

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana de Raquel Sánchez ha donat una empenta al tram final de les obres, que durant els darrers mesos han accelerat els treballs. Des de l’estiu, a Viladecavalls s’ha treballat dia i nit, i fins i tot festius. Ara, l’obra civil està pràcticament enllestida i el ministeri ja comença a obrir al trànsit alguna de les estructures viàries.

Avui entrarà en servei el nou ramal de la C-16, venint de Manresa, cap a la B-40, sentit Terrassa Nord i demà dimecres quedarà anul·lada la rotonda situada al costat del túnel de la B-40 cap a Terrassa.

La nit del 21 al 22 de novembre quedarà fora de servei la rotonda provisional que hi ha a la B-40, i que es va habilitar per les obres, i també el tram de la carretera B-120 que portava fins aquesta rotonda. Això suposarà que a partir de dimecres a primera hora, els vehicles que vinguin per l’autopista C-16 provinents de Barcelona i vulguin arribar a Can Trias o Can Mir, un cop surtin de la C-16, hauran de seguir el recorregut senyalitzat per la calçada lateral sentit Manresa fins a la sortida de Viladecavalls. Una vegada a la rotonda, caldrà agafar l’antiga C-58 sentit Can Trias i Terrassa per a dirigir-se a la seva destinació.

Més de quinze anys de treballs per a 6,1 quilòmetres

Aquestes novetats marquen el compte enrere de la inauguració i, sobretot, l’entrada en servei de la B-40. Les obres del tram Olesa-Viladecavalls van començar l’any 2007 i acumularan el dia de la tallada de la cinta inaugural més de quinze anys de treballs per a només 6,1 quilòmetres d’infraestructura. Aquest tram d’autovia és el darrer a executar-se de la primera fase de la B-40 entre Abrera i Terrassa, concretament el trajecte intermedi. Els trams Abrera-Olesa i Viladecavalls-Terrassa es van inaugurar el mes de juny de 2010.

L’ampliació de la C-16 no arribarà a temps

To Top