Terrassa

Més de 154.000 euros per reformar una nau que afecta Prodis

L’edifici és municipal tot i que no hi consta al Registre de la Propietat

Prodis executa obres al Vapor Cortès / NEBRIDI ARÓZTEGUI

L’Ajuntament de Terrassa aportarà més de 154.000 euros a Prodis perquè la institució d’ajuda a discapacitats pugui intervenir de manera urgent en una nau confrontant a les quals acolliran la seva seu en uns mesos.

La comissió informativa de Serveis Generals i Govern Obert ha aprovat aquest dimarts, amb el vot en contra de PP i VOX i l’abstenció del PSC, elevar al pròxim ple de novembre l’aprovació d’aquesta assignació de diners, que procedirà d’una modificació de crèdit.

Controvèrsia

L’aprovació no ha estat exempta de controvèrsia, no per l’aportació financera en concret, ni per l’entitat destinatària, sinó pels dubtes administratius que generen en aquesta fórmula diversos aspectes. Una variable: la nau en qüestió no pertany al grup d’edificis del Vapor Cortès on Prodis duu a terme les obres de la seva seu, sinó que es tracta d’una nau adjacent que es troba en mal estat. Aquesta nau és municipal, però no consta així en el Registre de la Propietat.

El consistori no és el titular oficial del recinte, la qual cosa ha impedit, segons la regidora del govern Laura Rivas, que l’administració municipal hagi pogut accedir a finançament extern per a aquestes obres.

Complex d’antigues naus industrials al Vapor Cortès, a Ca n’Aurell / ALBERTO TALLÓN

Prodis necessita que es facin aquestes reformes urgents perquè té previst obrir la seva seu a principis del 2024, i no podrà fer-ho si la nau referida no és objecte de restauració.

Els serveis tècnics municipals han arribat a la conclusió que l’opció més factible és que els treballs els dugui a terme Prodis amb l’aportació municipal de 154.094 euros. Per a això cal modificar el contracte de cessió d’ús gratuït de les naus, que es va signar el 2019, per  materialitzar els nous terminis i sumar-ne el preceptiu annex econòmic amb els diners assignats. I això, com s’ha confirmat a la comissió, es farà en el ple.

L’Ajuntament dona els diners, que ja tenia previstos (154.094,40 euros), i Prodis executa uns treballs amb l’avantatge que ja està actuant en el terreny, destaca el govern municipal

Javier García, regidor del PSC, ha expressat els seus dubtes. L’Ajuntament pot emprendre obres si no n’és el titular?, i la segona: per què llavors no fa els treballs de manera directa? Marta Giménez, del PP, ha sol·licitat més temps per analitzar els detalls del procediment i evitar que un projecte així, d’una entitat tan valorada com Prodis, pugui quedar gargotejat per problemes tècnics. “Esperem l’informe de l’interventor“, ha demanat l’edil popular.

Rivas, regidora d’Equipaments, ha rebatut que l’opció acordada ha estat considerada la més idònia pels serveis tècnics, “per calendari i per procediment”, perquè les obres de Prodis compleixin els terminis previstos. L’Ajuntament dona els diners, que ja tenia previstos (154.094,40 euros), i Prodis executa uns treballs amb l’avantatge que ja està actuant en el terreny, destaca el govern municipal. L’Ajuntament, de tota manera, farà seguiment del procés.

Més de 154.000 euros per reformar una nau que afecta Prodis
To Top