Terrassa

Més de 2 milions d’euros de la Diputació per a Terrassa

El consistori terrassenc és el més beneficiat de la línia d’ajuts

Façana de l'Ajuntament de Terrassa, al raval de Montserrat / ALBERTO TALLÓN

L’Ajuntament de Terrassa serà el més beneficiat del Vallès Occidental i de tota la província en el nou fons extraordinari de la Diputació per ajudar els municipis a eixugar el seu dèficit. A Terrassa aniran destinats 2.039.463.63 euros en dues parts: la primera, d’1.359.642,42 euros com a import concedit per al 2023 i la segona, de 679.821,21 euros preassignats de cara al 2024. La quantia total de la demarcació és de 75 milions, dels quals 11,8 aniran a ajuntaments del Vallès Occidental.

El 9 de novembre la Diputació de Barcelona va aprovar la distribució del fons a governs locals i Entitats Municipals Descentralitzades. L’organisme supramunicipal afirmava que amb aquest fons reforça el seu treball per tal que cap municipi “hagi de fer un pas enrere en la prestació de serveis públics de qualitat”. També vertebra “un sistema cada cop més robust i flexible de suport als governs locals”, contribuïnt “ a enfortir l’autonomia i dinamisme locals i deixar enrere el llast d’uns anys especialment difícils”.

Els governs locals tenen de termini fins el 30 de novembre per acceptar els ajuts. Terrassa és la primera de la classificació quant a diners. La segueix Badalona, amb 2.025.507 euros, i Sabadell, amb 1.966.928

El repartiment es fa amb criteris acotats “seguint la línia d’altres ajuts semblants”, com una assignació mínima a cada ajuntament, el nombre d’habitants, la desocupació o l’extensió territorial. El nou programa constarà de dues línies de suport: una a la despesa corrent i una altra a la de capital i financera.

Manteniment

La primera inclou intervencions com reparacions, manteniment i conservació d’infraestructures i béns locals; l’increment del preu dels subministraments; la modernització dels sectors econòmics tradicionals; i actuacions de foment del turisme sostenible, de l’esport com a eina d’inclusió i de l’ocupació de qualitat, així com la reducció de la bretxa digital i la inserció laboral de col·lectius vulnerablest. La segona línia preveu inversions sobre l’espai públic, en equipaments, en infraestructures i en la valoració del patrimoni arquitectònic. També serà una línia de suport en l’amortització anticipada del deute.

Els governs locals tenen de termini fins el 30 de novembre per acceptar els ajuts. Terrassa és la primera de la classificació quant a diners. La segueix Badalona, amb 2.025.507 euros, i Sabadell, amb 1.966.928. Rubí, Sant Cugat i Matadepera tenen, respectivament, 1.047.120, 1.012.247 i 179.638. Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls, 115.510, 200.264 i 170.259. La quantia per a Rellinars és de 107.822 euros. La de Castellbisbal, de 236.326.

En Comú Podem, que forma part del govern provincial, ha destacat la rellevància dels ajuts “a causa de les dificultats econòmiques que avui en dia tenen la immensa majoria dels ajuntaments, en part per la manca d’una llei de finançament local”, en paraules de la vicepresidenta de la Diputació i coordinadora de Catalunya en Comú, Candela López.

Més de 2 milions d’euros de la Diputació per a Terrassa
To Top