Esports

L’homenatge a una llegenda ben viva

Aquest cap de setmana, a l’Atlètic, l‘Escuderia MATHC organitza una trobada internacional per recordar la història del Seat 1200 Sport, un projecte fabricat per la cooperativa Inducar

L’enginyer egarenc Antoni Amat, el creador del model, amb un Seat 1200 Sport / alberto tallón

L’escuderia MATHC recordarà aquest cap de setmana a l’Atlètic la història del Seat 1200/1430 Sport que es va fer a la cooperativa Inducar de la ciutat. Serà un homenatge molt especial a l’empresa creadora, en els anys setanta, de la carrosseria i d’altres d’aquests vehicles tan emblemàtics en el seu moment i que encara són cobejats per molts aficionats al món de l’automoció.

Les inscripcions per participar en aquest esdeveniment estan sent tot un èxit, amb gairebé quaranta cotxes inscrits, una xifra rècord, ja que en altres trobades de recordatori d’aquest model, s’havia arribat a aplegar 25 cotxes. Alguns seran procedents de llocs com Granada, la Rioja, Alcañiz, Zaragoza, la Garriga, Aguilar de Segarra, Berga, Moià, Vic, l’Arboç i també quatre vehicles residents a Terrassa i tres que vindran des de Mallorca i França.

La primera Trobada Internacional per recordar aquest model, conegut popularment com a Seat Bocanegra, s’iniciarà a partir de les 9 hores d’aquest dissabte, a les instal·lacions de Can Salas, quan es començaran a exposar els vehicles. L’entrada a l’exposició de vehicles és totalment gratuïta. Després, a l’auditori de l’Atlètic, se celebrarà una conferència-col·loqui, oberta a tots els públics, amb la participació de l’enginyer Antoni Amat, l’alma mater del vehicle, Isidre López, cap de Seat Históricos, Juan Pérez, director d’arquitectura exterior de Seat-Cupra, Arturo de Andrés, conegut periodista i provador del motor durant 60 anys, Luís Ángel González, autor de dos llibres sobre la història del Seat 1200 i d’Inducar.

L’acte el presentarà i moderarà el terrassenc Joan Dalmau, periodista del motor i redactor de coches.net.

FOTOS | “Bocanegra” el Seat 1200 Sport fet a Terrassa

Cap al MNACTEC

Després d’un dinar de germanor, a les 16 hores, els cotxes baixaran cap al MNACTEC, a la rambla d’Ègara, on hi ha dipositat l’arxiu documental de la creació del vehicle. Diumenge estaran exposats de 9 a 10 hores a la plaça Nova.

Amat va ser el creador de la maqueta d’aquest vehicle, que va comptar amb les aportacions de l’estilista italià Aldo Sessano, a petició de l’enginyer egarenc. Seat va accedir que Inducar fabriqués aquest cotxe, si bé no li ha reconegut prou.

To Top