Terrassa

El PP de Terrassa demana més control dels patinets

Ha preparat una proposta per presentar-la al ple municipal

Més mà dura contra l’ús de patinets elèctrics a zones de vianants. El Partit Popular (PP) de Terrassa ha previst presentar al ple municipal d’aquest divendres una proposta de resolució per endurir les mesures de control dels vehicles de mobilitat personal (VMP) a les àrees de vianants i parcs públics. La formació liderada per Marta Giménez vol modificar la normativa local.

La irrupció dels patinets en l’àmbit urbà ha provocat en els darrers anys  evidents tensions de convivència. En la seva proposta, els populars destaquen l’augment dels problemes derivats de la nova mobilitat, en referència a l’increment de l’accidentabilitat, els comportaments incívics de molts usuaris i les tensions en l’ús de l’espai públic.

Un dels problemes fonamentals, diu, radica en el fet que els conductors de patinets no han d’acreditar cap tipus de coneixement teòric i pràctic per utilitzar els VMP. Per això, accedeixen moltes vegades a la circulació “amb desconeixement de les normes i senyalització pròpies”.

Canviar la norma

L’aprovació de normatives, com l’ordenança municipal de mobilitat publicada al desembre del 2020. no semblen haver incrementat la conscienciació dels usuaris d’aquests vehicles. Per tot plegat, el grup municipal del PP demana modificar l’ordenança, variant un article i suprimint-ne tres, per excloure la circulació dels VMP “a les àrees de vianants i parcs públics”.

La proposició de la formació popular es completa amb la petició d’augmentar “els controls i sancions” als conductors que incompleixin la normativa, i amb el trasllat a la Dirección General de Tráfico (DGT) d’un document que posi de relleu “la necessitat de que s’augmentin les sancions econòmiques per les infraccions comeses pels usuaris dels VMP”; la demanda hauria d’incloure l’obligatorietat de que aquests comptin amb una assegurança de responsabilitat civil obligatòria”.

El PP de Terrassa demana més control dels patinets
To Top