Aquest dijous al matí ha tingut lloc a la sala d’actes Joan Costa Roma de l’Hospital de Terrassa la Jornada d’Actualització del Codi Ictus del Vallès Occidental, en commemoració del Dia Mundial de l’Ictus, que se celebra el 29 d’octubre.
Segons dades de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN), cada any entre 110.000 i 120.000 persones pateixen un ictus a Espanya, la meitat dels quals pateixen seqüeles amb discapacitat o mort. En els darrers vint anys la mortalitat i la discapacitat per ictus ha disminuït, gràcies a la millora en la detecció precoç i el control dels factors de risc. Tot i això la seva incidència continua en augment, recalca el consorci.
La inauguració ha estat a càrrec de Jaume Boadas, director assistencial del CST, i de Gabriel Salazar, cap del Servei de Neurologia del mateix consorci, que han destacat “la importància del treball en xarxa entre els centres sanitaris del Vallès per tractar aquesta patologia que requereix de molta expertesa i que s’ha de fer des d’un abordatge multidisciplinari”.
Com atendre millor
Han participat a la jornada Javier Codas, metge adjunt del Servei de Neurologia del CST, amb la xerrada “Codi Ictus, noves finestres”; David Cánovas, metge adjunt del Servei de Neurologia de la Corporació Sanitària Parc Taulí (CSPT), amb la intervenció “Circuit del codi ictus. Com estem i cap a on anem”, i Nicolás Romero, metge neurointervencionista del Servei de Radiologia del Consorcvi sanitari Parc Taulí (CSPT), amb “Nous avenços en el tractament endovascular de l’ictus”.
La jornada s’ha clos amb el debat “Com atendre millor l’ictus als hospitals secundaris”, moderat per Gabriel Salazar, amb les intervencions de Javier Codas, David Cánovas, i Nicolás Romero, seguit de les conclusions, a càrrec de Gabriel Salazar.
La jornada, organitzada pel Servei de Neurologia del Consorci Sanitari de Terrassa, estava dirigida a metges i metgesses que tenen relació amb l’ictus, personal d’infermeria i rehabilitació i pacients i familiars.