Terrassa

Adeu als horts de Can Bosch

L’operació de desmantellament dels horts a l’àmbit d’aquest sector situat al sud de la ciutat culmina aquests dies amb la retirada de tots els elements de l’assentament

La finca ha estat alliberada d'edificacions / Nebridi Aróztegui

El mes de juny la Policia Municipal es desplaçava a Can Bosch per comunicar als usuaris dels horts, les barraques i les construccions que havien de deixar la zona. Quatre mesos després, l’operació culmina ara amb el desmantellament de l’assentament, que està molt avançat.

Les màquines han treballat les darreres setmanes per retirar de la finca, situada al sud de la ciutat, entre l’autopista C-58 i la carretera de Rubí, els horts que feia anys s’havien assentat a la zona, les casetes i les petites edificacions.

Des de l’autopista ja es pot veure perfectament el contrast entre l’antiga imatge de les barraques i l’actual, amb la finca alliberada de construccions.

Pel que fa als horts i barraques, l’Ajuntament va ajornar a l’estiu el desallotjament d’algunes construccions fins al mes de setembre. A finals d’octubre, ja no queda cap activitat a la zona i la retirada de les construccions està a la fase final.

El sector està destinat a convertir-se en un nou barri amb 2.000 habitatges

Sobre el terreny queden ara només restes d’algunes de les zones de cultiu i de les precàries edificacions aixecades al llarg dels anys. Són els darrers elements que romanen dempeus en un terreny que ha de quedar lliure, per transformar-se en un nou sector residencial.

El sector Palau Nord, com s’identifica urbanísticament la zona, deixarà de ser un espai desendreçat per convertir-se en un nou barri de Terrassa que tindrà per nom Can Bosch.
El sector ocuparà una superfície de 400.000 m² i acollirà prop de dos mil habitatges, un 50% dels quals seran habitatge protegit.

La proposta, que no és definitiva, és ubicar una zona d’habitatges entre la carretera de Rubí i l’avinguda de Santa Eulàlia i una segona a la banda sud de la carretera de Rubí.

El desenvolupament del nou barri de Can Bosch és un projecte a mitjà o llarg termini. El ple del mes de març va aprovar la proposta d’avanç de modificació puntual del Pla d’Ordenació de Terrassa (POUM), el primer pas per requalificar el sol de la finca.

A la riba oest de la riera del Palau, el sòl rústic passarà a ser no urbanitzable, incorporant-se a l’anella Verda. La resta passarà de ser sol terciari a residencial.

FOTOS | Desmantellament dels Horts de Can Bosch a Terrassa

To Top