Diners

Dentistes solidaris

El Centre Dental Les Escoles ofereix atenció gratuïta a persones vulnerables a través de l’entitat Som Riures. Fa xerrades per promoure la prevenció bucodental i promou la cultura i l’esport

/ Lluís Clotet

8è Reconeixement CaixaBank a la pime responsable – Centre Dental Les Escoles

El Centre Dental Les Escoles és una clínica dental situada a Terrassa amb 50 treballadors directes i una trentena de col·laboradors que destaca especialment per la seva tasca en l’àmbit de la responsabilitat social i corporativa.

L’any 2008, quan va obrir portes, ja oferia alguns tractaments gratuïts a persones vulnerables, però de forma poc estructurada i el 2016 va crear l’associació Som Riures, una entitat sense ànim de lucre declarada Associació d’Utilitat Pública per la Generalitat de Catalunya l’any 2020 que col·labora amb la clínica oferint assistència odontològica i tractaments gratuïts a persones sense recursos a través de convenis de col·laboració amb entitats que els deriven els pacients com Creu Roja, Càritas, el Consorci Sanitari de Terrassa o Serveis Socials de l’Ajuntament de Terrassa.

“Hem fet uns 20.000 tractaments gratuïts des del 2016. Hem tractat unes 2.000 persones, de les quals unes 1.100 són infants. Intentem ajudar els més vulnerables dins dels vulnerables, que són els nens”, diu Rosa Maria Ros, directora del centre.

En el marc de la prevenció bucodental, la clínica realitza xerrades a escoles, associacions de pares i mares, casals d’avis, centres cívics i entitats que treballen amb persones amb capacitats diverses. “Depenent del col·lectiu hi anem nosaltres o venen ells. Amb les escoles, per exemple, l’activitat té dues parts: un quadern de treball a l’escola i una excursió a la clínica. Amb pacients amb capacitats diverses és molt interessant també que ens visitin perquè perdin la por”, indica Ros.

Addicionalment, el centre organitza diferents actes benèfics culturals i esportius per recollir diners per finançar part dels tractaments gratuïts i “perquè creiem que la cultura i l’esport són dos mitjans de cohesió social”. Patrocinen el Cor Som Riures, una coral dirigida per Laia Camps i Joan Martínez Colás, i entre altres actes, des del 2021, cada novembre celebren la Gala Grans Som Riures amb diversos artistes l’Auditori Municipal. L’any vinent, al gener, patrocinen “La Traviata” a LaFACT Cultural.

Internament, la clínica facilita als seus treballadors la conciliació familiar i la possibilitat de continuar estudiant. També ha iniciat una via d’incorporació de persones amb capacitats diverses i està començant a impulsar la seva àrea mediambiental.

To Top