Diners

Impulsant el transport a demanda a través d’una solució tecnològica

Bus4.me permet a empreses, polígons, operadors i administracions oferir rutes d’autobús personalitzades. El sistema incorpora una plataforma web i una app

RECONEIXEMENT CECOT A LA TRANSFORMACIÓ DIGITAL EN EL SECTOR SERVEIS – TGO DX (BUS4.ME)

Una solució tecnològica dissenyada per facilitar la implantació i la gestió d’un innovador servei de transport a demanda. En això consisteix bus4.me, una eina que va néixer el 2019 de la mà d’un equip de professionals multidisciplinari del sector de la mobilitat i del transport de viatgers i que es va gestar gràcies a la unió del talent i l’esperit innovador de diversos treballadors del GrupTG DX, un dels grups de mobilitat de referència a la demarcació de Barcelona que forma part de la marca DIREXIS.

La solució s’adreça a empreses, polígons industrials, operadors i administracions que vulguin oferir rutes d’autobús personalitzades i adaptades a les necessitats dels usuaris proporcionant un nou servei on no n’hi havia cap prèviament.

Pel que fa a trajectes i horaris, bus4.me ofereix un servei de consultoria personalitzada en què, a través d’un enfocament centrat en les necessitats del client, es proporciona assessorament per desenvolupar l’estratègia més adient i efectiva.

Actualment, al GrupTG DX, s’utilitza bus4.me en diverses línies a l’Anoia, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat, destacant com a cas d’èxit el polígon les Comes d’Igualada, on actualment transporten més de 1.700 passatgers al mes.

“Normalment, els serveis es fan amb microbusos, però la tipologia de vehicles s’adaptarà sempre al nombre de reserves fetes pels usuaris. El sistema conté una plataforma web i una aplicació per a mòbils 100% adaptable on l’usuari pot gestionar, reservar i pagar els seus viatges”, explica Carme Pros, CEO de bus4.me, que atén aproximadament uns 1.900 usuaris mensuals “que, sense aquest servei de transport a la demanda, no tindrien cap opció de transport disponible”.

Pros defensa que el transport a demanda “estalvia costos quilomètrics, donat que si no hi ha demanda, el servei no opera, amb l’estalvi corresponent de carburant i emissions de CO2”. Així, assegura que la seva solució “permet estalviar costos, guanyar eficiència i millorar en sostenibilitat”.

“El reconeixement per part de la Cecot representa un homenatge al nostre lideratge en solucions tecnològiques innovadores que milloren la qualitat de vida dels usuaris i contribueixen a l’avenç sostenible al sector del transport de passatgers a la demanda”, sosté.

Impulsant el transport a demanda a través d’una solució tecnològica
To Top