Diners

Agilitzant la industrialització de fàrmacs

L’empresa terrassenca Comser acaba de llançar al mercat LyoFlow, una nova tecnologia per monitorar el procés de liofilització de medicaments

/ Nebridi Aróztegui

RECONEIXEMENT CECOT A LA TRANSFORMACIÓ DIGITAL EN EL SECTOR INDÚSTRIA – COMSER

Fa deu anys que donen servei a la indústria farmacèutica. Comser és una empresa fundada a Terrassa l’any 2013 amb el propòsit d’agilitzar la industrialització de fàrmacs que impacten en la millora de la qualitat de vida de les persones.

L’empresa està enfocada al sector farmacèutic en general però amb una gran especialització en la fabricació de fàrmacs injectables liofilitzats, i s’organitza en quatre grans àrees: laboratori R&D de liofilització, serveis de qualificació i validació GMP, auditories GMP i formacions d’alt valor afegit (sota la marca d’Aseptic Academy).

“Per fer front als projectes, necessitem tenir coneixement de producte, de procés i dels equips de fabricació. El nostre enfoc estratègic passa per entendre molt bé els reptes que implica la industrialització de nous fàrmacs injectables que requereixen fabricar-se en un entorn asèptic”, expliquen des de l’empresa. Així, en els darrers anys ha nascut l’àrea d’innovació, que busca aportar solucions a necessitats del mercat alineades amb el seu propòsit.

El creixement exponencial de nous fàrmacs d’origen biològic, basats en molècules cada vegada mes complexes i inestables, ha posat de relleu la importància dels processos d’estabilització oper allargar la vida del fàrmac facilitant la seva distribució arreu del món. Per altra banda, les agencies reguladores com la FDA (EUA) i EMA (UE), impulsen el sector farmacèutic a aprofundir en el coneixement dels processos, a través d’eines de tecnologia analítica, per potenciar la detecció de problemes de qualitat en el producte durant el procés de fabricació.

Una solució innovadora

Així, en aquest context, Comser llança al mercat una tecnologia innovadora que permet monitorar la qualitat del producte durant el procés. S’anomena LyoFlow i permet obtenir el flux màssic d’un procés de liofilització a temps real d’una forma no invasiva, amb sensors.

Es pot implementar fàcilment a gairebé tots els equips de liofilització existents, ja siguin equips de laboratori, pilot o industrials i el sistema està dotat d’un programari intel·ligent, que gestiona la informació de flux màssic i altres paràmetres de procés, per monitorar en temps real la qualitat del producte. La tecnologia desenvolupada i la seva aplicació estan patentades.

Agilitzant la industrialització de fàrmacs
To Top