Terrassa

Càmeres de vigilància a Can Parellada de Terrassa

L’Ajuntament instal·larà dispositius en cinc punts del sector

Un dels equips es col·locarà al carrer d'Holanda / NEBRIDI ARÓZTEGUI

El llistat de greuges esgrimit per les associacions veïnals és extens, però una de les reivindicacions sembla tenir ja resposta sòlida: l’Ajuntament de Terrassa instal·larà en uns mesos càmeres de videovigilància en cinc punts de Can Parellada.

Representants veïnals tant de Can Parellada com de les Torres del mateix sector es van reunir aquest passat dilluns in situ amb responsables municipals, entre ells comandaments de la Policia Municipal, i amb l’empresa adjudicatària de les instal·lacions. La trobada constituïa un pas definitiu per a la posada en marxa del programa.

Almenys, això esperen els veïns, que col·loquen la inseguretat en la part alta de la sèrie de queixes. Estan indignats amb els robatoris en habitatges, sense menysprear l’incivisme que en les nits dels caps de setmana (i en altres franges i dies) domina alguns punts del barri, amb botellots i conductors que converteixen aquestes zones en escenari de derrapatges i altres abusos.

Els dispositius seran instal·lats en aquests cinc punts: la confluència del carrer d’Holanda amb la plaça de Joan Santamaria, la del carrer d’Itàlia amb la mateixa plaça i amb el carrer de Suècia, la intersecció del carrer de França amb la de Suècia, l’encreuament d’Alemanya amb Amèrica i l’entrada (i sortida) de la C-58 al costat de la rotonda del Carrefour.

Veïns i tècnics van fer una trobada in situ aquest dilluns / AVV LES TORRES DE CAN PARELLADA

En les properes setmanes començarà l’obra civil, segons assegura l’Ajuntament, però la posada en marxa dels equips restarà pendent de la connexió elèctrica. La raó: en tots els casos s’hauran d’efectuar escomeses noves. El termini d’execució és d’uns sis mesos, però es podria escurçar si Endesa fa les connexions abans.

A sis barris més

La licitació del projecte ha recaigut en l’empresa ACISA, que ja té adjudicada la vigilància i gestió del trànsit i les semaforitzacions al nucli urbà de Terrassa. El pla de videoseguretat a Can Parellada està inclòs en un projecte de més envergadura, el d’instal·lació de punts de vigilància per al visionat i reconeixement de matrícules a zones disseminades i polígons industrials del sud del terme. Es tracta d’un projecte que abastarà també la Font de l’Eespardenyera, Vista Alegre, Can Palet de Vista Alegre, les Carbonelles i les Martines, a més de polígons industrials. El valor del contracte és de 337.746,11 euros.

Les organitzacions, com l’associació veïnal de Can Parellada per la Unitat del Barri i la de les Torres, han sol·licitat més dispositius. El propòsit de la intervenció atesa i la que està per atendre és el mateix: protegir el barri “de fets delictius”, com els robatoris, el vandalisme o la conducció temerària. Les entitats demanen la col·laboració veïnal per informar la policia dels vehicles sospitosos.

Càmeres de vigilància a Can Parellada de Terrassa
To Top