Esports

Oriol Antolí acaba la Big Dogs Backyard Ultra en el “top ten” amb 89 voltes

El corredor terrassenc ha aguantat 3 dies i 17 hores en aquesta prova celebrada a Tennessee

El corredor terrassenc d’ultrafons Oriol Antolí ha assolit una autèntica proesa en la seva primera participació al Mundial de les Backyard Ultra, les proves de resistència més extremes que se celebren per tot el planeta. En la seva participació a la final mundial, la Big Dogs Backyard Ultra de Bell Buckle (Tennessee), ha aconseguit ser entre els deu millors dels 75 corredors de tot el món que van començar la prova dissabte a les 7 hores del matí (14 hores, hora catalana).

Antolí ha completat 89 voltes al circuit de 6,7 quilòmetres de la prova que es desenvolupa encara ara al ranxo de Bell Buckle, totalitzant un temps de 79 hores, 56 minuts i 19 segons, o el que és el mateix, tres dies i 17 hores corrent. El seu rècord personal era de 82 voltes. Ha completat un total de 596 quilòmetres, establint una nova plusmarca personal. Antolí era l’únic representant espanyol d’aquesta disciplina.

A la volta 90, Antolí ha superat els 60 minuts previstos per completar el circuit i ha quedat eliminat. Però ha estat el desè dels 75 participants. La seva cursa ha acabat a la una de la matinada de dimarts a dimecres. El terrasenc ha ofert un rendinent espectacular i ha millorat, de llarg, les expectatives generades.

Antolí ha fet una cursa molt regular, amb registres de 51 minuts a l’hora en les primeres voltes. Amb 45’32” ha assolit la seva volta més ràpida a la tretzena. A les últimes ha superat ja els 55 minuts, de manera que li quedaven menys de 5 minuts abans de tornar a la línia de sortida. La volta 89, la darrera que ha completat en menys d’una hora, l’ha fet amb un registre de 59’18”. I a la volta 90 ha creuat la meta superant els 60 minuts de temps i ha quedat, per tant, fora de la lluita per la victòria final.

Guanya un nord-americà de 47 anys

Passades les 22 hores d’aquest dimecres (15 hores a Tennessee) queden només dos atletes en competició: el nord-americà Harvey Lewis i el canadenc Ihor Verys. El guanyador ha estat Harvey Lewis, un corredor nord-americà nascut fa 47 anys a Cincinnati. Ha completat 108 voltes, batent així el rècord del plusmarquista mundial i gran favorit, l’australià Phil Gore, que ha quedat fora amb 100 voltes. Lewis va córrer durant exactament 4 dies i mig (del dissabte a les 7 hores fins dimecres a les 19 hores, horari de Tennessee), amb un temps final de 94.16’36”

Aquesta peculiar i duríssima prova d’ultrafons consisteix a córrer 6,7 quilòmetres amb un temps màxim d’una hora. I així una vegada i una altra, una hora i una altra, un dia i un altre. La prova acaba quan només queda un corredor dempeus. De dia, la cursa es desenvolupa per zones muntanyoses i de nit per l’asfalt de la carretera. Guanya qui es queda sol i completa una volta sense cap rival al costat.

El terrassenc ha millorat en set voltes la seva millor marca personal i ha acabat entre els deu millors ultrafondistes del món.

To Top