Terrassa

Ponència a MútuaTerrassa sobre trastorn mental sever en dones

Arriba la sisena conversa del cicle “Dijous de Mútua”

Hospital Universitari MútuaTerrassa

Aquest dijous, 26 d’octubre, se celebrarà a Terrassa la sisena conversa del cicle “Dijous de Mútua“, entrega centada en el trastorn mental sever en dones.

El passat mes de setembre es va reprendre 21a edició del cicle “Dijous de Mútua”, que aborda temes mèdics d’actualitat que són d’interès per a la societat. La conversa inaugural va tenir lloc a l’abril i des de llavors són múltiples les temàtiques que s’han tractat: l’impacte de l’activitat sanitària en el medi ambient, l’augment de casos de tuberculosi, el trastorn límit de la personalitat i les autolesions, el dia del part i la rehabilitació olfactiva.

Sota el títol “Trastorn mental sever en dones. Una atenció personalitzada”, el proper dijous, 26 d’octubre, se celebrarà la sisena conversa i en aquest cas tractarà l’atenció individualitzada que es presta des de MútuaTerrassa al trastorn mental sever en dones.

Anirà a càrrec del doctor Alexandre González-Rodríguez, coordinador dels Centres de Salut Mental d’Adults de MútuaTerrassa, i la doctora Bruma Palacios-Hernández, psicòloga clínica i de la salut de la Universitat Autònoma de l’Estat de Morelos (Mèxic).

Igual que les anteriors edicions, aquesta s’esdevindrà a les 18 hores mitjançant l’emissió en directe per l’Instagram de MútuaTerrassa.

Diferències i risc

Ambdós experts conversaran amb el periodista Marc Redorta sobre les diferències de gènere en les necessitats de salut mental, salut física i factors de risc psicosocial en dones amb esquizofrènia i trastorns relacionats.

En el transcurs de la conversa també abordaran el projecte pilot liderat pels Centres de Salut Mental d’Adults de l’entitat sobre la Unitat Funcional de Dones amb Esquizofrènia (UFDE), un model d’atenció basat en observatoris, equips de vigilància i intervencions específiques.

Els especialistes aprofundiran en el fet que, a diferència d’altres models, la UFDE de MútuaTerrassa es recolza en una atenció comunitària que integra els programes existents que ofereixen els Centres de Salut Mental d’Adults i inclou estratègies especialitzades d’abordatge basades en l’evidència científica i definides d’acord amb les necessitats específiques d’atenció a aquest grup de dones.

A més, la doctora Palacios-Hernández se centrarà en la salut mental perinatal d’aquestes dones i es referirà a la identificació dels factors de risc i de protecció associats a la psicopatologia perinatal en les mares.

El calendari d’enguany el formen un total de set converses. El  cicle es clourà el proper mes de novembre amb una sessió sobre les al·lèrgies respiratòries infantils.

Ponència a MútuaTerrassa sobre trastorn mental sever en dones
To Top