Terrassa

El programa de Tots Sants explora el simbolisme de la creu

Funerària prepara el dispositiu de l’1 de novembre, que ampliarà l’espai d’estacionament i oferirà bus gratuit al cementiri

Funerària de Terrassa ja té apunt el dispositiu  de la diada de Tots Sants, en la que prepara un programa d’activitats commemoratives.

L’eix central de la programació d’aquest any és l’exposició “El simbolisme de la creu”, organitzada per Funerària i el Museu de Terrassa, amb l’objectiu de fer una reflexió sobre el cementiri com a espai de memòria col·lectiva, aquesta vegada tractant el significat de la creu. Es podrà visitar de manera gratuïta fins a l’1 de novembre. L’exposició s’instal·larà a l’espai multifuncional permanent instal·lat a l’entrada del cementiri, que acull de manera habitual mostres, tallers i altres activitats.

Diumenge 22 d’octubre, el personal educatiu del Museu de Terrassa oferirà una visita guiada a l’exposició “El simbolisme de la creu” amb passejada pel cementiri

El diumenge 22 d’octubre, a les 11 hores, el personal educatiu del Museu de Terrassa oferirà una visita guiada a l’exposició «El simbolisme de la creu» que s’acompanyarà d’una passejada pel cementiri. Les places són limitades i cal fer reserva prèvia escrivint un correu electrònic del museu: museudeterrassa@terrassa.cat. La inscripció és gratuïta i oberta a tothom.

Pel que fa a les activitats programades el dia 1 de novembre, l’acte d’oració per al procés espiritual de les ànimes que organitza la Comunitat Bahá’í tindrà lloc a les 11 hores, i la celebració eucarística en sufragi de les persones difuntes es farà a les 12.30 hores.

Les dues propostes es duran a terme al Temple Multiconfessional i comptaran amb acompanyament musical. De fet, durant el matí del dimecres 1 de novembre, s’habilitaran tres punts musicals per acompanyar la visita al cementiri.

L’Ajuntament de Terrassa ha preparat el Complex Funerari Municipal per rebre una gran afluència de visites durant la segona quinzena d’octubre i, especialment, els dies al voltant de l’1 de novembre. Els dies 28 i 29 d’octubre i 1 de novembre, s’ha previst l’ampliació de l’espai per a l’estacionament de vehicles, així com l’obertura de l’accés de la zona est de l’equipament per a facilitar l’entrada al recinte des d’aquest aparcament. Les persones que visitin el Complex Funerari Municipal durant aquests dies també podran accedir al recinte per la porta de la Zona Bosc. L’1 de novembre també estarà operatiu l’accés del Camí dels Monjos.

Els dies 28 i 29 d’octubre i 1 de novembre s’ampliarà l’estacionament i el dia de Tots Sants hi haurà autobús gratuït de les 9 a les 18 hores

Per tal de facilitar l’arribada de la ciutadania al cementiri, l’1 de novembre s’habilitarà un servei especial d’autobús gratuït entre les 9 i les 18 hores, que farà el recorregut de la línia L1 des de l’Estació del Nord i fins a la parada del Complex Funerari. El servei de recollida domiciliària estarà a disposició de les persones amb mobilitat reduïda que el reservin prèviament trucant al 900 268 268.  Aquest servei tindrà lloc el dia 1 de novembre, de 9 a 18 hores.

D’altra banda, a partir del 25 d’octubre i fins l’1 de novembre, en horari de 9 a 18 hores, també es posarà a disposició de les persones amb dificultats de mobilitat un vehicle adaptat per facilitar els desplaçaments interns pel Complex Funerari Municipal. Aquest servei acompanyarà les persones que ho necessitin a la sepultura i les deixarà després novament a l’entrada del recinte.

La venda de flors tornarà també al Complex Funerari. Així, entre el 20 d’octubre i l’1 de novembre s’instal·laran diverses parades de flors i complements a la zona d’accés al recinte. Els serveis especials es complementen, entre altres actuacions, amb el reforç de la neteja i la seguretat.

El programa d’activitats i serveis especials, així com els possibles canvis o avisos que es puguin generar durant la campanya, es poden consultar a l’apartat de Tots Sants del web de Funerària de Terrassa.

El programa de Tots Sants explora el simbolisme de la creu
To Top