Els menús que l’empresa Mediterrána de Cátering serveix a les escoles de Terrassa seran sotmesos a un triple nivell de control i supervisió. Després de la polèmica d’inici del curs per les quantitats i les qualitats dels aliments, els àpats seran sotmesos a seguiment regular per part de l’empesa, de l’administració i de les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFAS).
Joan Salvador, tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Educació, va explicar ahir en comissió informativa de l’àrea que l’empresa està complint amb els compromisos adquirits a la reunió del dia 9 d’octubre amb la Comissió de Menjadors del Consell Escolar. “Les quantitats s’han corregit i ha augmentat el producte fresc”, va explicar. Salvador va detallar també els mecanismes de supervisió que permetran comprovar de manera regular la qualitat del servei.
L’empresa Mediterránea de Càtering, va dir, disposa d’una figura itinerant i dos coordinadors que supervisaran de manera regular la prestació del servei a les escoles i atendran qualsevol incidència a les cuines, al monitoratge o a les activitats.
D’altra banda, el servei municipal d’Educació, amb el servei de Salut Comunitària, està a punt de signar contracte amb una empresa que realitzarà auditories dels menús. La freqüència la determina la Comissió de Menjadors del Consell Escolar. L’auditora disposarà d’una plantilla amb tots els aspectes a valorar.
El tercer nivell de control el fan les AFAS, a través de les seves comissions de menjador. Ja ho feien el curs anterior i, segons va explicar Salvador en comissió informativa, ara disposaran d’un llistat d’aspectes a supervisar -coberts, aliments frescos, quantitat de les racions, etc.-, un protocol acordat a la Comissió de Menjadors.
En paral·lel, les AFA, l’Ajuntament de Terrassa, Salut i l’empresa faran un control del compliment del plec de clàusules del contracte amb Mediterránea de Cátering.
L’objectiu dels tres nivells de supervisió és evitar que es tornin a donar les circumstàncies que van denunciar les famílies a principi de curs, relacionades amb la qualitat del servei -racions insuficients, incompliment dels menús-, però també l’incompliment de les ràtios de monitoratge o la manca de material i productes a les cuines. El toc d’atenció del dia 9 a l’empresa sembla haver funcionat, però serà necessari comprovar si té continuïtat.