Terrassa

Comença la retirada de les barraques del torrent de la Grípia

L’àrea afectada és d’uns 10.000 metres quadrats i està situada entre la finca de Can Montllor i el carrer d’Amposta

La zona on s'actua / Alberto Tallón

L’Ajuntament de Terrassa ha iniciat aquesta setmana el desmantellament dels horts d’un tram de la llera i els marges del torrent de la Grípia, situat dins de l’Anella Verda. Es tracta d’una àrea d’uns 10.000 metres quadrats, compresos entre la finca de Can Montllor i la zona del carrer d’Amposta, al barri de les Arenes, la Grípia i Can Montllor, on hi ha tanques, barraques i petites construccions precàries.

El pla municipal va ser aprovat definitivament a finals d’abril i les tasques han començat ara “per revertir el procés de degradació” i “recuperar la riquesa natural i paisatgística d’aquesta zona”, diu el consistori. El pressupost de licitació és de 60.499 euros i el termini d’execució és de dos mesos i mig.

El torrent de la Grípia neix de les capçaleres dels torrents de les Monges i Sagrament i discorre per l’est del terme municipal, de nord a sud, fins a arribar al límit amb Sant Quirze del Vallès. L’actuació que es fa ara afecta els marges d’un tram  i s’emmarca dins les accions contemplades per restaurar la xarxa de torrents i rieres de l’Anella Verda, desmantellant les instal·lacions que no estiguin legalitzades; retirant l’horta que ocupa la llera i els marges i recuperant la vegetació de ribera, indica l’Ajuntament.

La major part dels terrenys afectats són de propietat municipal, exceptuant el sector nord sobre el qual l’Ajuntament té un acord de custòdia amb el privat per a la gestió.

En el seu moment, en les inspeccions s’hi van localitzat tubs, plaques de fibrociment, fustes, palets, somiers, plàstics diversos, canyes, carretons, cubells, garrafes, bidons, carrets de la compra, persianes.

Els treballs consistiran ara a retirar les barraques, tanques i altres construccions; treure la runa; netejar i desbrossar; fer l’encaix de la llera; perfilar els talussos i, també, llaurar la superfície alliberada per deixar el terreny preparat per a futures plantacions. “L’objectiu final és recuperar la funcionalitat biològica d’aquests espais, la seva biodiversitat i paisatge”, exposa el consistori.

To Top