Terrassa

Ja es prepara una gran Fira de la Paella a Terrassa

El carrer de Núria, a la Maurina, s’omplirà de festa el 28 d’octubre

Elaboració de la paella durant la darrera edició del concurs

El que fins ara, i han arribat ja a set edicions, era el concurs de paelles de la Maurina es convertirà en quelcom més, en forma de consolidació més ampliació. Els comerciants organitzats d’aquest barri de Terrassa, Maurina Comerç, han organitzat la primera Fira de la Paella, amb Corretapes inclòs, que omplirà una part d’aquest sector d’aromes mediterrànies, màgia (i no sols la culinària), tallers diversos, música, art i pirotècnia. Els actes centrals s’hi faran el dissabte 28 d’octubre.

“Al comerç d’aquest barri li fa falta més presència a la ciutat. Després dels concursos de paella de cada any, vam pensar a organitzar una fira perquè Terrassa miri, almenys una vegada a l’any, a la Maurina”, ha explicat aquest dimecres Eduardo Méndez, vocal de Maurina Comerç i un dels responsables de l’organització. Aquest és l’objectiu principal d’aquest esforç que el tinent d’alcalde, i regidor de Comerç, Xavier Cardona, ha agraït en la presentació de la iniciativa.

“Terrassa està en deute amb la Maurina. Aquest és un moment molt difícil, amb el comerç en una situació vulnerable. Estarem al vostre costat en el dia a dia”, ha assegurat el regidor abans de recordar que l’Ajuntament està immers en la redacció del Pla Director de Comerç i de deixar clar que l'”enemic” del comerç de proximitat no és el local que es posa al costat, aquesta competència física i tangible, sinó el comerç electrònic. “L’enemic és Amazon, i n’hem de fer front comú”, ha declarat el tinent d’alcalde.

Tram del carrer de Núria

La primera Fira de la Paella, doncs, se celebrarà el pròxim 28 d’octubre, de 9 a 21 hores, en la confluència del carrer de Núria amb el de Dom Bosco. Allà tindrà lloc el concurs de paelles (12.30 hores), que l’any passat va comptar amb 17 participants. En el mateix acte es podrà degustar (per 3,5 euros) una paella popular per a 250 persones.

Màgia, concerts

En l’escenari instal·lat en el citat punt se succeiran les activitats: a les 10 hores, taller de màgia amb Javi Feroz i Diana la Cazadora; a les 16 hores, taller d’higiene dental amb el Centre Dental Les Escoles. Això, pel que fa als tallers. En l’apartat d’actuacions i concerts, a les 10.15 hores, Comediants de la Maurina; a les 11.30, Flawless Dance School; a les 15.45, batukada a càrrec de So-m Maurina, i mitja hora després, concert de Listen Band; a les 17.30, Tablao Flamenco i a les 18.45, concert de Juan Carlos Esteve. Un concert del Mohi Lee & La Banda Parranda omplirà de rap la zona a partir de les 19.30 hores.

Un Correfoc acomiadarà la festa del 28 d’octubre, que es complementarà amb dues exposicions (del 23 d’octubre al 4 de novembre) a la biblioteca BD4, i amb descomptes i promocions en els establiments associats a l’entitat organitzadora. I amb una de les apostes del certamen: el Corretapes. Això és: bars i restaurants de la Maurina (nou locals) ofereixen, entre el 21 i el 29 d’octubre, una tapa i una beguda a preus populars: a 4 euros. Es tracta del bar Maurina Ègara, el restaurant La Brocheta, el Tapitas, la braseria Brake Time, El Forn de Ca n’Aurell, el frankfurt Las 3 JJJ, el frankfurt Pili, l’hamburgueseria Queen i la cafeteria Mari Luz.

“Gràcies per esforçar-vos cada dia a pujar la persiana”, ha dit el tinent d’alcalde.

Ja es prepara una gran Fira de la Paella a Terrassa
To Top