Diners

Foment crea el Consell Territorial de Pimes, presidit per Xavier Panés

El nou òrgan pretén unir el teixit empresarial català i coordinar les vint organitzacions d’empresaris confederades a la patronal catalana, entre les quals figura la Cecot

Josep Sánchez-Llibre i Xavier Panés / Foment del Treball

Foment del Treball ha presentat aquest dimarts el nou Consell Territorial de Pimes, que, com ja es va informar a l’abril, presidirà Xavier Panés, nascut a Terrassa el 1964 i president de la Cecot des de mitjan 2022.

Es tracta d’un nou òrgan que pretén unir el teixit empresarial català i coordinar la vintena d’organitzacions d’empresaris confederades a la patronal catalana com precisament Cecot, la Confederació Empresarial de Barcelona, o FAGEM, entre altres. Representarà al voltant de 260.000 empreses, que suposen un 75% del PIB privat català i el 16% del PIB de l’Estat, segons dades de la mateixa patronal catalana.

“La idea no és anar a agafar les empreses d’altres”, ha explicat aquest dimarts Panés, que ha assegurat que no s’han fixat objectius numèrics relacionats amb la captació de nous socis. “El que primer volem és que tots nosaltres ens connectem, col·laborem i ens ajudem”, ha dit el president del nou Consell Territorial de Pimes, que sosté que “això tindrà resultats, sens dubte, però no els sé quantificar”.

“Volem fer veure la importància que té per les empreses que s’associïn, com més siguem millor, perquè més força tindrem”, ha apuntat el líder del nou òrgan de Foment. “Hem d’aconseguir que les empreses del país no vagin per lliure, sinó que estiguin associades i el millor lloc són les nostres organitzacions”, ha etzibat sense fer cap referència a una altra patronal catalana, Pimec, que s’adreça específicament a les empreses de menys de 250 treballadors

Per la seva banda, el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha definit el nou òrgan com “l’autèntica patronal de proximitat” de Catalunya, alhora que ha assegurat que el nou organisme representarà “la primera potència de pimes a Catalunya” i serà “la més rellevant des de la perspectiva territorial de tot l’Estat espanyol”. “Foment és la casa gran de tots els empresaris de Catalunya, dels autònoms, de les microempreses, empreses emergents i mitjanes i grans companyies”, ha sentenciat el líder de la patronal catalana.

La primera acció visible del Consell Territorial de Pimes és una campanya publicitària per promocionar el nou òrgan a través de les xarxes socials, que s’allargarà fins a finals d’any.

Panés presidirà el nou consell territorial i sectorial de pimes de Foment

To Top